1U petak, devetog studenog 2007. godine, zagrebački ašram "Joge u svakodnevnom životu" pridružio se međunarodnoj proslavi indijske nove godine, Divalija. Uz zvukove prekrasnih bhađana, tradicionalnu molitvu, puđu i prašad te video predavanje njegove svetosti Paramhanse Sri Svamija Mahešvaranande, dvjestotinjak prisutnih podijelilo je radost ovog najpopularnijeg indijskog festivala kao i radost rođenja božanske inkarnacije ljubavi, milosti i mudrosti, Bhagavana Sri Dip Narajana Mahaprabhuđija.

2Prostrana dvorana zagrebačkog ašrama te je večeri bila dupkom popunjena Svamiđijevim učenicima, vježbačima Joge u svakodnevnom životu, Indijcima koji žive i rade u Hrvatskoj te svima onima željnima okupljanja i zajedničke proslave praznika svijetlosti koji slavi pobjedu svijetla nad duhovnom tamom te nas uči da u modernim vremenima zadržimo svijest o istinskim životnim vrijednostima.

Na samom početku ove zaista božanstvene večeri okupljenima su se već tradicionalno obratili Swami Vivek Puri, predsjednik 3zagrebačke udruge "Joge u svakodnevnom životu" te gospodin Nedjeljko Štefanić, u ime "Hrvatsko – Indijskog društva prijateljstva", a u govoru dobrodošlice pridružio im se i gospodin Suresh C. Khurana, zamjenik veleposlanika Republike Indije u Hrvatskoj. Obraćajući se prisutnima, Swami Vivek Puri podsjetio je na unutarnje svijetlo koje sjaji u svima nama te na važnost njegova nesebičnog širenja svima oko nas. Simbolika paljenja malenih uljnih svjetiljaka koje rastjeruju tamu i neznanje te osvjetljavaju put ljubavi i 4

mudrosti, trebala bi se prema tome, odraziti na naše vlastitopoimanje sebe samih kao i svijeta koji nas okružuje.

Svijetlo, dobre želje, veselje i pozitivne vibracije svakako su se te večeri mogle osjetiti među svima prisutnima koji su se nakon satsanga prepustili blagodatima međusobnih razgovora ali i uživanjima u brojnim kulinarskim specijalitetima. Ako je suditi prema njezinu početku slijedeća godina mogla bi svima donijeti obilje blagostanja i radosti.

 

5