Duhovna loza

OM Sri Alakhpuriđi Siddha Pith Parampara

Od drevnih vremena sveti ljudi i duhovni učitelji posvećivali su svoj život očuvanju i prenošenju Božanske poruke radi dobrobiti svih živih bića i čitavog Univerzuma. Tako i Njegova Svetost Višvaguru Mahamandalešvar Paramhans Šri Svami Mahešvarananda Puriđi-Svamiđi iz Panćajati Maha Nirvani Akhare, dolazi iz duhovne loze velikih Učitelja.

Param Mahasiddha Avatar Sri Alakhpuriđi

Sri Alakhpuriđi je jedan od velikih Siddha ili Rišija Satja Loke, najviše kozmičke razine Apsolutne Istine i Stvarnosti. Sedam Rišija, zaštitnika svijeta, je prisutno na zemlji više tisuća godina, ponekad u vidljivom, ponekad u nevidljivom obliku. Njihova starost je nepoznata i sposobni su mijenjati tijelo prema vlastitoj volji. Oni su iznad svih uvjetovanja ovog materijalnog svijeta.

Paramjogešvar Sri Devpuriđi

Kod mjesta Surja Kund u blizini Satopantha, na visini od 4,500 m, još uvijek postoji pećina u kojoj je Sri Devpuriđi meditirao te imao viziju i daršan (pojavu) Sri Alakhpuriđija. Ondje je dobio Sri Alakhpuriđijev blagoslov za buđenje svih osobina Gospoda Šive u sebi. Iz tog se razloga Sri Devpuriđija štuje kao inkarnaciju Gospoda Šive.

Bhagavan Sri Dip Narajan Mahaprabhuđi

Bhagavan Sri Dip Narajan Mahaprabhuđi, učenik i nasljednik Sri Devpuriđija je bio velika i božanska inkarnacija ljubavi, milosti i mudrosti. Živio je u Radžastanu od 1828. do 1963. godine. Njegova izreka “Voli svako biće barem kao što voliš sebe” utjelovljuje suštinu njegovog “Zlatnog učenja” upućenog čovječanstvu.

Paramhans Sri Svami Madhavanandađi

Paramhans Sri Svami Madhavanandađi je prenio Mahaprabhuđijevo svjetlo cijelome svijetu. Kao učenik Sri Mahaprabhuđija, postigao je blagoslovljeno stanje spoznaje boga kroz potpunu predanost i služenje svom Učitelju. Njegov je život potpune predanosti bogu i služenja svim živim bićima primjer i inspiracija svima koji su ga susreli, a njegove su meditacije i molitve namijenjene dobrobiti cijeloga svijeta. "Uđite u božje kraljevstvo kroz vrata žrtvovanja", njegovo je ohrabrenje svim duhovnim tragaocima, jer jedinstvo s bogom se postiže samo uz potpunu i bezuvjetnu predanost tijela, uma i duše.

Višvaguru Mahamandalešvar Paramhans Svami Mahešvaranandađi

"Sine moj, ti si vječno moj, moj istinski ambasador. Sve religije svijeta vode jednoj Svjetlosti. Cilj je svakog čovjeka spoznati Svemogućeg i tako postati jedno s njim. Ali, čovječanstvo pati od neizrecive tjelesne i mentalne boli i tvoja je dužnost ublažiti tu bol donoseći svijetu poruku božanskog znanja. Nauči sve ljude - muškarce, žene, mlade i stare, bogate i siromašne - najvišim tehnikama božanske nauke joge. Pomozi im da vode prirodan život bez bolesti i pokaži im put do istinskog znanja."