madhavanandaParamhans Sri Svami Madhavanandađi je prenio Mahaprabhuđijevo svjetlo cijelome svijetu. Kao učenik  Sri Mahaprabhuđija, postigao je blagoslovljeno stanje spoznaje boga kroz potpunu predanost i služenje svom Učitelju. Njegov je život potpune predanosti bogu i služenja svim živim bićima primjer i inspiracija svima koji su ga susreli, a njegove su meditacije i molitve namijenjene dobrobiti cijeloga svijeta. "Uđite u božje kraljevstvo kroz vrata žrtvovanja", njegovo je ohrabrenje svim duhovnim tragaocima, jer jedinstvo s bogom se postiže samo uz potpunu i bezuvjetnu predanost tijela, uma i duše.

Sri Madhavanadađi je rođen  11. rujna 1923. kao Tekćanda Garg u selu Nipal, okrug Pali, Rađasthan. Otac mu je bio pandit i učeni astrolog, skromni posvećenik Gospoda Šive i Gospoda Rame. Njegova majka je osobito bila posvećena Gospodu Krišni. Od ranog djetinjstva i Sri Madhavanandađi je bio Krišnin posvećenik. Sa 17 godina prisustvovao je Sri Mahaprabhuđijevom Satsangu u Đothpuru. U trenutku kad je stao pred njega, u njemu je vidio gospoda Krišnu na kojeg je svakodnevno meditirao. Od svog je Učitelja 1942. godine dobio Sanjas Dikšu te titulu Paramhanse. Više od 20 godina Paramhans Svami Madhavanandađi živio je sa Sri Mahaprabhuđijem i za to je vrijeme vjerno bilježio Mahaprabhuđijeve bhađane i satsange. On je napisao i životopis svog voljenog učitelja, knjigu "Lila Amrit - Božanski život Sri Mahaprabhuđija".

Inspiriran božanskom milošću svog učitelja u svakoj je prilici pokušao pomoći ljudima. Također se bavio socijalnim radom i očuvanjem etičkih vrijednosti vedske kulture i religije, Sat Sanatan Dharme. Pozivao je na sveopće bratstvo i služenje čovječanstvu, bez predrasuda ili diskriminacije s obzirom na nacionalnost, status ili religiju. Propovijedao je o ljubavi, razumijevanju i toleranciji za sve, što je sažeto u poruci „Jedno u svemu i sve u jednome“. Kao obrazovan pjevač, često je izražavao ta učenja u formi bhađana - duhovnih pjesama.

madhavananda-2

Osnovao je nekoliko ašrama u Radžasthanu i Guđaratu. Danas su to centri hodočašća koje posjećuju hodočasnici iz Indije i inozemstva.

Swami-Madhawananda-Ashram-Nipal-gate

Nakon što je proputovao Indiju, Europu i Sjevernu Ameriku šireći Mahaprabhuđijevo učenje, većinom je živio u svojim ašramima u Radžasthanu i radio za dobrobit cijelog svijeta kroz molitvu i meditaciju. U Indiji i cijelom svijetu učenici ga s ljubavlju nazivaju Holi Guruđi.

Ušao je u mahasamadhi 31. listopada 2003.

On je duhovni učitelj Paramhanse Svamija Mahešvaranande.