Zagrebački je ašram tih nekoliko sati bio mjesto druženja brojnim učenicima Njegove Svetosti Paramhanse Sri Svamija Mahešvaranande, a prvi put je došlo i dvadesetak Indijaca koji žive u Zagrebu. Praznik svjetlosti su u ašramu proslavili i brojni djelatnici indijskog veleposlanstva u Zagrebu, među kojima i gospodin V. Mahalingam, savjetnik veleposlanstva, i gospodin P. R. Singh, ataše veleposlanstva s članovima obitelji.

4aOva doista blagoslovljena večer počela je kao i svaki satsang - pjevanjem bhađana. Prije aratija sve prisutne je u ime "Joge u svakodnevnom životu" pozdravio Tino Pavlin, Vivekpuri, rekavši da u ašramu nitko nije gost i da su njegova vrata uvijek otvorena svima. U ime Hrvatske hinduističke zajednice prisutne je pozdravila Sadhvi Anubhav Puri, a u ime Hrvatsko-indijskog društva prijateljstva, potpredsjednik dr. Nedjeljko Štefanić. Na kraju se prisutnima obratio gospodin Mahalingam riječima koje su dirnule sve prisutne. "Svi smo mi večeras u ovom ašramu pronašli dom daleko od doma. Nama Indijcima večeras osobito nedostaju obitelji, jer Divali je obiteljski blagdan, no vi ste nam ispunili tu prazninu i drago nam je što smo ovdje, među novim prijateljima. Osobito je to važno za sve poslovne ljude koji žive u Zagrebu, a nisu povezani poslom kao djelatnici našeg veleposlanstva. Zahvaljujem "Jogi u svakodnevnom životu" što nas je okupila, po prvi put na jednomu mjestu i što nam je omogućila da se konačno vidimo i upoznamo. Drago nam je i što toliko njegujete prijateljstvo između Hrvatske i Indije" - istaknuo je u svom govoru gospodin Mahalingam. 

Nakon molitve i prašada, indijski su se gosti putem videozapisa mogli upoznati s blagoslovljenim životom Njegove Svetosti Sri Svamija Madhavanande, a bila je to prigoda i brojnim Svamiđijevim učenicima da ponovno ožive sjećanja na voljenoga Holi Guruđija na drugu obljetnicu njegova mahasamadhija. 

Na kraju satsanga su i gosti i domaćini udružili svoje kulinarske sposobnosti, tako su se mogle kušati brojne indijske delicije, poput originalnih somosa i indijskih šarenih slatkiša, no bilo je tu i mnogo ukusnih zapadnjačkih vegetarijanskih specijaliteta. Divali - praznik zajedništva, u Zagrebu je završio u ugodnu i toplu druženju.