Zahvaljujući dobroj volji i entuzijazmu nekolicine instruktora, studentima zagrebačkih fakulteta pružena je tako mogućnost da redovitim vježbanjem joge steknu unutarnje zadovoljstvo, jasnoću misli i samopouzdanje - temelje psihičkog i fizičkog zdravlja.

faks2Budući da godine provedene na studiji mnogima predstavljaju golemi psihički i fizički stres, uzrokovan potrebom za ispunjenjem vlastitih ali i društvenih očekivanja, relaksacija putem satova joge brojnim studentima postaje esencijalna komponenta uspješnog studentskog života.

Svjetska medicinska istraživanja prepoznala su stres kao glavni uzrok smanjenja radne učinkovitosti, a jogu i meditaciju kao idealna sredstva za pomoć pri povećanju koncentracije, razine energije i sposobnosti ispunjenja različitih zadataka. Upravo stoga udruga 'Joga u svakodnevnom životu' nastoji i na ovaj način satove joge približiti što većem broju studenata te ih uključiti u dio nastave tjelesnog odgoja na što većem broju fakulteta. Svake godine odaziv studenata sve je veći pa se na ovakav način ispunjavanja fakultetskih obaveza ove godine odlučilo više od 450 studenata.