U nedjelju ujutro, u sklopu manifestacije "Zdravlje je moj đir" na Sustipanu, splitska udruga Joga u svakodnevnom životu održala je prezentaciju vježbanja joge i predavanje "Joga u fizioterapiji". Polaznici su se osim sa asanama (fizičkim vježbama) mogli upoznati i sa jednostavnim tehnikama pravilnog disanja i opuštanja, iznimno korisnima u samom vježbanju ali primjenjivima i u svakodnevnim životnim situacijama (stres, anksioznost, problemi sa spavanjem...).

U drugom dijelu programa instruktor Joge u svakodnevnom životu i fizioterapeut sa dugogodišnjem iskustvom Saša Matejić, održao je predavanje na temu „Joga u fizioterapiji". Na predavanju je bilo riječi o osnovnom anatomskom statusu kralježnice (mišići i pravilna postura tijela) i važnosti pravilnog držanja kao preduvjetu očuvanja vitalnosti i zdravlja kralježnice. Posebno su spomenuti osnovni i najčešći problemi i uzroci problema kralježnice (sportske ozljede, starost, bolna stanja kralježnice) sa naglaskom na prevenciju i rehabilitaciju te je izložena uloga i važnost vježbanja joge (prema sustavu Joga u svakodnevnom životu).

IMG 5636 copy IMG 5639 copy IMG 5642 copy IMG 5665 copy IMG 5668 copy IMG 5679 copy IMG 5689 copy IMG 5692 copy IMG 5710 copy IMG 5721 copy IMG 5723 copy