Kao priznanje za 4 desetljeća neumornog rada za mir diljem svijeta, Njegova Svetost Višvaguru Mahamandalešvar Paramhans Svami Mahešvarananda, danas je u Los Angelesu nagrađen titulom ‘Ambasador mira’ zaklade Universal Peace Foundation.

Stanovnik Beča već 35 godina, NJ. S. Svamiđi neumoran je pobornik svjetskog mira, priznat širom svijeta po svom učenju "Unutarnji mir za svjetski mir" putem sustava Joga u svakodnevnom životu. Duhovni prosvjetitelj je u posjetu SAD-u kao dijelu njegove svjetske mirovne turneje pa je kao gost udruženja United Nations Association of California u Los Angelesu pozvan da zazvoni Zvono mira povodom od UN-a proglašenoga Međunarodnog dana mira.

Universal Peace Federation – međureligijska i međunarodna federacija za svjetski mir priznaje kao ambasadore mira one pojedince čiji životi služe kao primjer ideje življenja za dobrobit drugih i koji se posvećuju djelovanju što podupire moralne vrijednosti, čvrst obiteljski život, međureligijsku suradnju, međunarodni sklad, obnovu Ujedinjenih naroda, odgovorne javne medije i uspostavljanje kulture mira. Prelazeći rasne, nacionalne i religijske barijere, Ambasadori mira pridonose ispunjenu nada svih generacija, ujedinjenom svijetu mira u kojem su duhovna i materijalna dimenzija usklađene.
Pet načela koja karakteriziraju Ambasadora mira su:

  1. Bog – Mi smo jedna ljudska obitelj stvorena od Boga, konačne Stvarnosti.
  2. Duhovnost – Najviše osobine ljudskog bića su duhovnost i moral.
  3. Obitelj – Obitelj je "škola ljubavi i mira".
  4. Služenje – Življenje za dobrobit drugih.
  5. Jedinstvo – Mir dolazi kroz suradnju prelazeći etnička, religijska i nacionalna ograničenja.


13. rujna, Washington 
Sva bića, velika i mala 
Njegova Svetost Paramhans Svami Mahešvarananda se, zajedno sa Christine Gutleben, direktoricom američke udruge Životinje i religije za humano društvo ("Animals and Religions for Humane Society”) obratio velikom skupu u Vašingtonu.


14. rujna, Washington
Šetnja za jedinstvo 
14. rujna u Washingtonu održana je godišnja "Šetnja za jedinstvo" kojom se obilježava 11. rujna i koja okuplja ljude raznih kultura i vjeroispovijesti kako bi se proslavilo jedinstvo čovječanstva u svijetu koji se suočava sa netolerancijom među religijama. 
Njegova Svetost Paramhans Svami Mahešvarananda pridužio se šetnji i položio vijenac ispred Gandhijeva spomenika u znak sjećanja na ovoga velikog čovjeka.


14. rujna, Alexandria
Sadnja drva mira i međureligijski dijalog za promicanje svjetskog mira 
Vođe zajednice, politički vođe, religijski vođe i zagovaratelji mira okupili su se danas u Del Rayu, u gradu Alexandriji, kako bi sudjelovali u sadnji drva mira u organizaciji Joge u svakodnevnom životu.


Više o turneji možete pronaći na:
www.yogaindailylife.org 
www.innerpeaceforworldpeace.com 
www.vanyoga.com 
www.yogaindailylifeus.org 


Izabrane medijske objave: