Joga i zdravlje letak american web

Stručna tribina i radionice su organizirane pod pokroviteljstvom Indijskog veleposlanstva u Hrvatskoj.

Svi su programi besplatni, a za sudionike iz drugih gradova je dostupan smještaj i prehrana (po popularnim cijenama). Prijave i upiti na Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

O programima:

Udruga "Joga u svakodnevnom životu" u Hrvatskoj od svog osnutka 1984. godine radi na promicanju zdravlja, zdravog i ekološkog stila života i osvještavanju potrebe za humanitarnošću, mirotvorstvom, nenasiljem i življenju kroz mudrost i filozofiju joge.

Mnoge su generacije u tih više od 3 desetljeća prošle kroz redovne programe Joge u svakodnevnom životu svjedočeći o dobrobitima vježbanja joge. Neki od njih su započeli sa vježbanjem u mladim danima ili kao polaznici programa za djecu i danas nastavljaju sa redovnim vježbanjem.

Upravo cjelovit program Joge u svakodnevnom životu koji uključuje asane (fizičke vježbe), vježbe opuštanja, vježbe potpunog joga disanja, pranajamu i meditaciju, za koju danas u najvišim znanstvenim krugovima potvrđuju da je metoda bez premca za kvalitetno življenje, zdravlje tijela i uma, pamćenje i sveobuhvatnu vitalnost. Brojne su studije u svijetu učinjene o jogi i meditaciji i sve je jasnije da je ta vještina neusporedivo najuspješnija kada se govori o ljudskom zdravlju kroz sva četiri aspekta, fizičkom, psihičkom, društvenom i duhovnom.

Osim redovnih programa, Joga u svakodnevnom životi posebnu potporu pruža određenim dobnim skupinama, pa su specijalni programi organizirani za djecu, studente i za starije osobe. O djelovanju i konkretnim rezultatima tih programa od početka se provode i stručna ispitivanja koja će potvrditi ono o čemu vježbači govore kad preporučaju jogu svojoj okolini.

O tim će ispitivanjima i rezultatima višegodišnjeg rada, između ostalog, biti riječi i na stručnoj tribini „Joga i zdravlje“ 16. veljače 2018. u Rijeci.

Da ne bi sve završilo samo na teoriji jer tona teorije nije vrijedna grama prakse, 17. veljače će biti održane dvije praktične radionice za sve zainteresirane.

Stručne prezentacije:

Alen Minić, magistar socijalnog rada i instruktor Sustava Joga u svakodnevnom životu: „Joga kao oblik psihosocijalne podrške“

dr. sc. Ksenija Švenda-Radeljak, instruktorica Sustava Joga u svakodnevnom životu - „Dobrobiti vježbanja joge za osjetljive socijalne skupine : percepcija vježbača“

Maja Stošić, dr.med. i instruktorica Sustava Joga u svakodnevnom životu - “Pregled znanstvenih istraživanja i medicinskih članaka o utjecaju sustava Joga u svakodnevnom životu na zdravlje čovjeka (kardiovaskularni, živčani, dišni, lokomotorni sustav)”

doc. dr.sc. Daniela Cvitković, profesor psihologije na Edukacijsko rehabilitacijskom fakultetu i instruktorica Sustava Joga u svakodnevnom životu - "Dobrobiti joge kod djece i odraslih s ADHD poremećajem"

 

Radionice vode: Mahamandaleshwar Swami Vivek Puri, Maja Stošić i Alen Minić