Blagoslov iz Haridvara

U utorak 16. veljače NJ.S. Višvaguru Mahamandalešvar Paramhans Svami Mahešvarananda je poslao blagoslov sa Mahakumbha Mele iz Haridvara.

shahisnan03

Kamp Joge u svakodnevnom životu je jedan od većih kampova u kojem se tijekom Kumbha Mele očekuje više od 3000 stranaca i tisuće indijskih bhakti koji će sudjelovati na svetim kupanjima u Gangi.

 shahisnan01

Prvo kupanje - Šahi Snan 12. veljače na Mahašivaratri 

 Ceremonija je započela svečanom procesijom koja je krenula u podne iz Akhare ulicama Haridvara. Procesija je prolazila kroz gomile posvećenika i vjernika koji su došli na daršan svetaca prema Hari ki Pauri (ghatu na kojem je bilo obredno kupanje). Svamiđi, jedan od starijih mahamandalešvara akhare je predvodio procesiju praćen tisućama svojih bhakta koji su bez obzira što nisu ušli u Gangu sudjelovali u kupanju. Svamiđi ih je posuo ružinim laticama i malama namočenim u Gangi.  

Video Shahi Snan 

shahisnan02

shahisnan04


Inauguracija Svami Đasrađ Puriđija u Mahamandalešvara Mahanirvani Akhare


Ta je titula jedna od najviših titula koja se dodjeljuje sanjasijima i ovo je prvi puta da je u Mahanirvani Akhari ona dodijeljena strancu.

MahamandaleshwarInaugurationSwamiJasraj01

Ceremonija se održala u Akhari u Haridvaru u prisutnosti Ačarije Mahamandalešvara 
Sri Višvadevanandđija, Atal Akhara Ačarja Mahamandalešvara Sri Shukdevanandđija, Višva Guru Mahamandalešvara Paramhanse Svamija Mahešvaranand Puriđija, mahamandalešvara, starijih mahanta i velikog broja sadhua, pandita i bhakta iz 
cijeloga svijeta.

 MahamandaleshwarInaugurationSwamiJasraj02

Poslije puđe i ceremonija Pattabhišeka, stotine sadhua iz različitih akhara poklonili su šalove i male u ime ačarja njihovih akhara i u ime matha i ašrama diljem zemlje.

MahamandaleshwarInaugurationSwamiJasraj03 

Svami Đasrađ Puri je rekao na hindiju i sanskritu da je neopisivo biti počašćen od akhare i njegovog Satgurua na taj način te je izjavio da je to samo izraz Guru Kripe da se tako nešto ostvari.

 


 

Satsang iz Hardivara
08. ožujak 2010.

NJ.S. Višvaguru Mahamandalešvar Paramhans Svami Mahešvarananda održao je satsang na Kumbha Meli u Haridvaru. Možete pogledati video (na engleskom jeziku).


 

Drugo kupanje - Šahi Snan
15. ožujak 2010.

U ponedjeljak, 15. 03. 2010, posebnom prigodom drugog kupanja na Kumbha Meli u Haridvaru, Višvaguru Mahamandalešvar Paramhans Svami Mahešvarananda, u pratnji Mahamandalešvara Sri Svami Đasrađ Puriđija i tisuća učenika iz cijelog svijeta okupao se u svetoj rijeci Gangi.

second2second5

 

second1second6

second7second8

 

 


 

 
Joga sadhana na Kumbha Meli 2010. u Haridvaru
travanj 2010.
 

Iz cijelog svijeta dolaze bakte u naš kamp. Iako je jedan od najvećih, idućih dana bit će u potpunosti ispunjen. Dani u kampu ispunjeni su sadhanom, a ostatak vremena uživamo u Svamiđijevom prisustvu. 

Kao počasni gost u kampu poznatog indijskog jogija, Ram Devđija, Svamiđi je dočekan s najvišim poštovanjem.

swamiji_with_ramdevji01swamiji_with_ramdevji02

swamiji_with_ramdevji03swamiji_with_ramdevji04

sadana3sadana2

sadana1


 

Shnan u Haridvaru 12. travnja 2010.
12. travnja 2010.
 

Povodom 12-godišnjice inauguracije Višvagurua Mahamandalešvara Paramhanse Svamija Mahešvaranande u Mahamandalešvara Maha Nirvani Akhare, održano je kupanje u Gangi na Brahmakundu u Haridvaru. Višvaguru bio je u pratnji tisuća učenika iz cijelog svijeta, a dan je završio velikom proslavom gdje su mnogi Mahamandalešvari, Mahatme i sadhui dočekani u Višvaguruđijevom kampu.

 

Shnan1Shnan2

Shnan3Shnan4

 


 

Impresije s Kumbha Mele
14. travnja 2010.
 
 

14. 04. 2010, posebnom prigodomna Kumbha Meli, Višvaguru Mahamandalešvar Paramhans Svami Mahešvarananda okupao se u svetoj rijeci Gangi u Haridvaru. To je bilo posljednje i kraljevsko kupanje na ovoj Kumbha Meli. Ovom radosnom događaju prisustvovali su deseci milijuna ljudi iz Indije i cijelog svijeta, što je ovaj poseban dan učinilo još veličanstvenijim. Višvaguruđi je bio u pratnji Mahamandalešvara Sri Svami Đasrađ Puriđija i tisuća učenika iz cijelog svijeta.

Impressions1Impressions2

Impressions3

Impressions5Impressions6

Impressions7Impressions8