Proteklih godinu dana u Rijeci traje uređenje novog prostora Joge u svakodnevnom životu, koji će građanima Rijeke i svima koji u grad dođu ponuditi mnoštvo novih sadržaja.

Riječki članovi udruge JUSŽ, koja postoji već 18 godina, svojim radom i aktivnostima kontinuirano se trude oživotvoriti načela zdravog života, ekologije i pozitivnih društvenih vrijednosti. Za sve što je udruga postigla u proteklom razdoblju u Rijeci i u čitavoj Hrvatskoj, glavna zasluga ide osnivaču sustava JUSŽ, Njegovoj Svetosti Mahamandalešvaru Paramhansi Svamiju Mahešvaranandi.

Razumijevanje, mir, tolerancija, zdravlje i zaštita okoliša neke su od vrednota koje Svamiđi i članovi JUSŽ-a promiču svuda, pa tako i među riječanima.

Da bi podržao svoje učenike, vježbače i sve zaljubljenike u jogu, Svamiđi je početkom listopada svojim prisustvom počastio riječki centar JUSŽ. Na istočnom kraju grada, Pećine – Plumbum, Svamiđi je razgledao objekt u kojem će se na tri etaže opremiti prostor prikladan za joga aktivnosti. Zgrada obuhvaća i veliku dvoranu, koja će moći prihvatiti sve željne vježbanja joge, ali i drugih programa.U sklopu centra predviđena je i vegeterijanska kuhinja sa blagovaonom, koja će svojim ukusnim jelima sigurno privući mnoge koji traže zdravu i uravnoteženu prehranu.

Obraćajući se prisutnima, Svamiđi je blagoslovio centar i zahvalio svima koji nesebičnim radom i donacijama pomažu rast i razvoj JUSŽ na ovom području. U kratkom uvodnom satsangu napomenuo je važnost gostoprimstva, zajedništva i otvorenosti prema svakom tko dođe u centar. Također je izrazio želju da to mjesto bude mjesto okupljanja i prezentacije raznih multikulturalnih događaja, što bi potaknulo njegovanje i pokazivanje bogatstva raznih običaja, nasljeđa i duhovnih tradicija. S takvom idejom, centar će postati istinsko svjetlo joge, objedinjavajući i usklađujući sve tradicije i kulture. Upravo kako je Holi Guruđi Svami Madhavanandađi često govorio: „Sve u jednom i jedno u svemu.“

Posjet je trajao i završio u prekrasnom ozračju punom topline i radosti, sa nadom da će ovakvih trenutaka biti što više.

ri1ri2

ri3ri4