15. rujan 2023. - Od 2001. godine kada smo proslavili Međunarodni dan mira u Umagu na obali mora, Joga u svakodnevnom životu svake ga godine slavi uz naša stabla mira koja rastu u Zagrebu, Varaždinu, Čakovcu, Karlovcu, Umagu, Dugoj Uvali kraj Pule, Labinu, Rijeci, Splitu i Vukovaru.

2001 Umag molitva 1DSC07325IMG 20220918 115349

Sa stranice UN-a: Tema ovogodišnjeg obilježavanja je "Djelovanje za mir: Naše stremljenje ka Globalnim Ciljevima". To je poziv na akciju koji prepoznaje našu individualnu i kolektivnu odgovornost za promicanje mira. Promicanje mira doprinosi ostvarivanju Ciljeva održivog razvoja, a postizanje tih ciljeva stvorit će kulturu mira za sve. 

Pozivamo vas da u četvrtak, 21.9. obilježite Međunarodni dan mira sa nama, u centrima širom Hrvatske. Ako ne nalazite svoj grad u popisu, raspitajte se u svome centru gdje i kako će se održati proslava.

U Zagrebu će biti molitva oko stabla mira zasađenog u spomen na prvi mirovni samit u Hrvatskoj 2005 godine. Molitva oko zagrebačkog stabla koje raste u Parku Vjekoslava Majera u ulici SR Njemačke će biti u četvrtak, 21.9. u 12 sati. Zapalite svoju svjećicu za mir s nama! Svaka svjećica je jasna poruka poslana u svemir: "Da, i ja želim mir, molim se za mir.

U Samoboru će se program obilježavanja sa molitvom i paljenjem svjećica održati isto tako u četvrtak 21.9. u 18 sati kod Drvoreda Joge u svakodnevnom životu blzu autobusnog kolodvora. 

U Splitu  će se isto tako tradicionalno održat prigodni program u četvrtak  21.9. u 18 sati pokraj Masline mira uz Zlatna vrata Dikolecijanove palače. Maslina je univerzalni simbol mira, a ova u samoj jezgri Splita poziva na mir ne samo stanovnike nego i posjetitelje i goste ovog prelijepog grada.

U Dugoj Uvali kraj Pule, raste također maslina mira posađena ravno prije 10 godina  u prvoj polovici rujna.  Ovu je maslinu isto kao i mnoga druga stabla mira u Hrvatskoj posadio tvorac sustava Joga u svakodnevnom životu, Višvaguru Paramhans Sri Svami Mahešvaranandađi, a ovogodišnje obilježavanje mira molitvom i meditacijom za mir će biti u četvrtak 21.09. u 17 sati u parku Kampa "Cvrčak" u Dugoj Uvali. 

U Rijeci stablo mira raste na Delti, gdje se svake godine, pa tako i ove daje svoj glas za mir u svijetu. Pozivamo i riječane da se pridruže na Delti, 21.9. u 10 ujutro i glasaju za mir. 

Labinska udruga Joga u svakodnevnom životu vas zove da s njima proslavite Međunarodni dan mira blizu njihovog centra, u parku iza Erste banke u subotu 23.9. u 18,30 sati

U Umagu drvo mira ima počasno mjesto u samom centru, ispred Gradske vijećnice, gdje se odigralo nebrojeno događaja i obilježavanja mira, nenasilja i joge. Od ploda te masline kao i drugih u gradu, izrađuje se i ulje koje se kao poseban poklon daje uvaženim gostima Umaga. Dan mira oko umaške masline će se obilježiti  u nedelju, 24.09., ispred Gradske vijecnice u parku koji se službeno zove Park Luciana Delbianca, u 11 sati.

U Karlovcu će se Dan mira obilježiti uz drvo mira koje raste u prekrasnom parku na raskršću Vrbanićevog perivoja i Ruskog puta, u četvrtak 21.9. u 17 sati