Predsjednik Republike Hrvatske, g. Stjepan Mesić danas je na prigodnoj svečanosti autoru „Joge u svakodnevnom životu“ NJ.S. Mahamandalešvaru Paramhansi Svamiju Mahešvaranandu uručio najviše priznanje za, kako stoji na priznanju „ njegov dugogodišnji nesebičan humanitarni rad i učenje kroz koje širi toleranciju i harmoniju među ljudima i narodima ne samo u Hrvatskoj već diljem svijeta“. Predsjednik Mesić istaknuo je kako je Nj.S. Svamiđi u ovome dijelu svijeta već 30 godina poznat po širenju poruke mira, tolerancije i međusobnog razumijevanja i poštivanja svih religija i kultura. Obraćao se najrazličitijoj publici diljem Europe i ne samo da je poznat, već i iznimno prihvaćen među vodećim državnicima u svim dijelovima svijeta.

U Hrvatskoj je NJ.S. Svamiđi rado viđen gost već dva desetljeća. Neizostavna su njegova predavanja i seminari svake godine, a centri „Joge u svakodnevnom životu“ osnovani su u gotovo svim većim hrvatskim gradovima. U zemlji od gotovo 5 milijuna stanovnika, ovaj sustav joge vježba ili je vježbalo gotovo 10 tisuća ljudi. Kroz svoja predavanja i intervjue NJ.S. Svamiđi širi poruku mira i tolerancije, potičući istovremeno ekološku svijest kod ljudi, kao i duhovnost. Upravo je u Hrvatskoj u rujnu prošle godine održana prva međureligijska molitva za mir, a dobre su se želje iz Umaga odonda raširile po svim kontinentima.

Boravak NJ.S. Mahamandalešvara Paramhanse Svamija Mahešvaranande u Hrvatskoj poklopio se i s posjetom NJ.S. Dalai Lame koji je u Zagrebu održao predavanje, a upravo je NJ.S. Svamiđi na njemu bio i počasni gost. 

Swamiji Awarded 2

DSC 0009

2003-Mesic-2

CROA4jpgsmall