Zdravlje je najveće bogatstvo, to svi znamo, ali zdravlje ne znači samo zdravo tijelo. Uz zdravo tijelo , cilj joge je postići i mentalno, društveno i duhovno zdravlje te tako postati cjelovita i sretna osoba. Društveno zdravlje podrazumijeva sposobnost da sami budemo sretni i da druge činimo sretnima. To znači njegovati istinske međuljudske kontakte, ali i preuzeti odgovornost u društvu i raditi za zajednicu. Raširena je zabluda da se jogiji zatvaraju u spilje, meditiraju i gube kontakt sa vanjskim svijetom. dapače, cilj svakog jogija i duhovne osobe je svjetlo znanja i spoznaje širiti i dijeliti s drugima.

Tako u jogi u svakodnevnom životu već čitav niz godina njegujemo razne akcije kojima pokušavamo obuhvatiti razne društvene strukture, ali još važnije, besplatnim programima pružiti mogućnost bavljenja jogom i zdraviji i sretniji život svima. Tako smo ovoga ljeta sedmu godinu zaredom provodili program „Besplatna joga u parkovima i na plažama Hrvatske“. Hrvatski parkovi, plaže i rive su tako i ove godine bile prirodne i besplatne dvorane za mnogobrojne vježbače. na svim je lokacijama posjećenost bila odlična i broje se stotine vježbača, a zaključak možemo ostaviti jednom od polaznika koji je jednostavno rekao: „Nema ničeg ljepšeg od početka dana uz vježbanje na travi , mirišući šumu, ja to radim svakog ljeta već 7 godina “.

Ljet.jpgna joga Varaždin 2 zg-ma3Split 2012

                                  Ljetna joga split_2   

   POGLEDAJTE  Prilog na TV Dalmaciji u emisiji "Ljetni đir"

 

 

Nakon ljeta, također potpuno besplatno, nastavljaju se programi "Joga za nezaposlene" u našem centru u Jurišićevoj svake srijede od 7,00, a posebno popularan je i besplatan program „Joga za treću životnu dob“ pri Gerentološkom centru koji kao i ljetna joga traje već sedmu godinu zaredom. Zbog iznimnog zanimanja (trenutno program pohađa dvjestotinjak polaznika treće životne dobi) osdim na Knežiji, od ove će se jeseni odvijati i na dvije nove lokacije, Više o svemu možete saznati od pokretača i voditelja programa Alena na 091/251 4477.

DSC 0016 DSC 0066DSC 0078