U organizaciji udruge „Joga u svakodnevnom životu Varaždin“, uz pokroviteljstvo Grada Varaždina te u suorganizaciji joga studija Shakti, u Varaždinu se u subotu, 13. listopada održao prvi „Varaždin Yoga expo“ koji je otvorila dogradonačelnica gđa. Natalija Martinčević. Cijeli je dan bio posvećen jogi, organizirane su različite jutarnje radionice i poslijepodnevna predavanja kroz koja su sudionici mogli upoznati centre i škole joge koje djeluju na području Varaždina. Tako su se publici predstavili Umijeće življenja Hrvatska, Centar Namaste, Sathya Sai centar, Studio Shakti i Joga u svakodnevnom životu.

   Entrance   Vice Mayor Mrs Natalija Martincevic   Sermage Pallace

U povijesnoj varaždinskoj palači Sermage, u samom centru Varaždina, jogu je toga dana vježbalo stotinjak Varaždinki te Varaždinaca, a prepuna je bila i dvorana za predavanja. U stanci između programa sudionici su uživali u međusobnom razgovoru i vegetarijanskim specijalitetima indijske kuhinje te su dodatno obilježili ovaj događaj posadivši Drvo mira. Predsjednik varaždinske udruge Joga u svakodnevnom životu, Nenad Resnik, pozdravio je sve prisutne i rekao da je sadnja ovog drveta, kao i Joga expo,za grad Varaždin velik događaj kojim se svi duhovni tragaoci povezuju u zajedničkom nastojanju za unutarnjim i vanjskim mirom. „Drvo je najbolji simbol i podsjetnik nesebične dharme. Ono je tu za sve i svima jednako pruža hlad, plodove i zaštitu, a joga je to drvo.“ – rekla je Sadhvi Anand Puri. Uz mantru mira sudionici su zajedno zasadili javor koji će ih podsjećati na jedinstvo, ravnotežu, promjenu svijesti i mir.

YIDL demonstration 1 YIDL demonstration 2Meditation 

Sathya Sai Meditation To the Maple TreeMaple Tree 4

Maple Tree 6 PA130055 (2)Maple Tree 1

Crowd 1 Sadhvi Anandi in the crowdCrowd 2

Nakon sadnje drveta, cijelo poslijepodne izmjenjivala su se inspirativna predavanja predstavnika centara i škola joge, a Swami Vivek Puri je u završnom predavanju zaključio: „Cilj ovakvih skupova je podizanje svijesti, međusobno upoznavanje i poštivanje. Istovremeno može gorjeti više vatri i niti jedna time ne gubi na autentičnosti. Svaki plamen ima u sebi element vatre i to je ono što trebamo prepoznati. Ali da bismo došli do cilja, trebamo ostati dosljedni i predani jednom, svom putu.“

AOL Vesna Posavec Shakti Yoga Predrag DarabosGreetings ti Sathya Sai Society Swami Vivekpuri 1

Kao nastavak ovog iznimnog dana cijeli će idući tjedan, od 15. do 20. listopada, svi sudionici Yoga expo-a u svojim centrima održavati „Tjedan otvorenih vrata“, tako da građani mogu još bolje upoznati blagodati joge.

Poruka Višvagurua Mahamandalešvara Paramhanse Svamija Mahešvaranande povodom YogaExpo Varaždin 2012

Swamiji Varazdin message 10-2012