Split1Od ove godine stotine tisuća ljudi diljem svijeta, članova "Joge u svakodnevnom životu" 17. svibnja meditiraju za svjetski mir. Na inicijativu Njegove Svetosti Višvagurua Mahamandalešvara Paramhanse Svamija Mahešvaranande - Svamiđija, taj je dan proglašen Danom meditacije za svjetski mir "Joge u svakodnevnom životu". U svim joga centrima i na mjestima gdje se podučava "Joga u svakodnevnom životu" toga su dana po sat vremena odvojili za molitvu, meditaciju i pozitivne misli o svjetskome miru, a kako "Joga u svakodnevnom životu" Split2živi u gotovo svakom kutku Zemlje, meditacija za mir zapravo je pretočena u 24-satno pozitivno vibriranje.

Toga dana i mnogi su Hrvati mislili o miru. Meditacije su održane u svim hrvatskim joga centrima i na joga satovima u svim većim hrvatskim gradovima.

Hrvatski savez "Joga u svakodnevnom životu" pridružio se i Globalnome danu meditacije i molitve za svjetski mir u nedjelju, 20. svibnja pa je tako i Hrvatska zabilježena među

Split4

zemlje čiji su stanovnici meditirali za mir. "Idejni je začetnik
toga ultimativnog događanja filozof i predsjednik Međunarodnog društva za sistemsku znanost te kandidat za Nobelovu nagradu Ervin Laszlo. On je i osnivač Budimpeštanskog kluba, članovi kojega su brojne izvanredne i svestrane osobe poput Dalaj lame, Desmonda Tutua i Mihaila Gorbačova, a posvećen je širenju ideje mira." - piše Večernji list

Toga su dana organizirane molitve i meditacije u parku Split4Vladimira Nazora u Rijeci, splitskom parku Sustipan i svim centrima "Joge u svakodnevnom životu" i Hrvatskoj.

Kako piše Večernji list, prvi put dosad efekte meditacije pratio je i poseban odjel američkog sveučilišta Princeton. Kompjutori su na različitim dijelovima svijeta bili programirani da generiraju nasumične nizove nula i jedinica, a ti će se nizovi pratiti kako bi se uočile varijacije tijekom meditacije. Rezultate će provjeriti tim znanstvenika. 

Zagreb5Zagreb6a

www.worldpeacesummit.net 

www.globalpeacemeditationprayerday.org