PREDAVANJE LJEKOVITOST ZAČINA

6. TRAVANJ 2013. od 19:00 – 20:30

 

Joga centar Sri Devpuriji Ashram, Jurišićeva 3

 

Ulaz je slobodan, donacije za potporu našeg centra i organizacije predavanja su dobrodošle. 

 

Kroz povijest, Indija je bila poznata kao zemlja u kojoj teku „med i mlijeko“. Putnik iz stare Grčke, Megastena, koji je posjetio Indiju prije invazije Aleksandra Velikog, bio je začuđen kada je vidio kako Indijci piju šećer iz šećerne trske. Polako je poznavanje šećera prodrlo i raširilo se po cijelom svijetu. Osim šećera Indija je prepuna začina koji osim što obogaćuju okus jelu istovremeno i liječe. Ajurveda nije samo sustav medicine koji služi prevenciji i liječenju bolesti, već je i kompletna nauka o životu. Ona daje uputstva za način života kojim se postiže i održava najviša kvaliteta fizičkog, mentalnog i duhovnog zdravlja.

Na ovom predavanju ćete dobiti praktične savjete o upotrebi začina, par recepata za održavanje zdravlja i jačanje imuniteta. Začine ćete i pomirisati, opipati, okusiti, a na kraju i popiti u ukusnom čaju.

 

Predavač je Ivona Peček Hemwati, diplomirani ajurvedski savjetnik Ajurvedske akademije Joge u svakodnevnom životu sa višegodišnjom praksom.

 

 

 

RADIONICE: PROLJETNA DETOKSIFIKACIJA ORGANIZMA I PHALAHARI PREHRANA

 

 

 

                              PROLJETNA DETOKSIKACIJA ORGANIZMA – SATVIČNA HRANA

20. travanj (subota) 2013, od 9:30 – 13:30

 

Proljeće je doba kada je u organizmu višak nakupljene sluzi i ljudi često osjećaju umor i iscrpljenost, prehlađeni su i kašlju. Po ajurvedi to je znak nakupljene kapha doše i sada je idealno vrijeme da se taj višak odstrani iz organizma. Preporučena je satvična hrana – jednostavna, vegetarijanska hrana sa začinima koji pomažu pravilnu asimilaciju hranjivih tvari. Od satvične hrane osjećate se pokretno, lako i zdravo.

 

Radionica je idealna za sve vas koji ste osvijestili potrebu za zdravijom prehranom, ali i za sve vas koji ste već bili na našim radionicama. Sva jela ćemo spremati zajedno i zato je broj polaznika radionice ograničen. Sa sobom donesite i pregaču. Od jela ćemo spremati gatte ki khadi (zanimljivu juhu sa valjušcima), payasam (slatka riža sa vermiccelima), palak panir (špinat s panirom), parote s blitvom, začinjeni slanutak i raitu – posebnu salatu. Napraviti ćemo i par laganih proljetnih variva. Naučiti ćete i kako uzgojiti i upotrebljavati klice. Na licu mjesta ćete moži i kupiti začine.

 

PHALAHARI DIJETA – ZDRAVO MRŠAVLJENJE

 

 21. travanj (nedjelja) 2013, od 9:30 – 13:00

 

H. Macanovića 7, Jarun

 

PHALAHARI prehrana dolazi od naziva Phal - voće. Kroz povijest i danas neki jogiji žive isključivo na prehrani baziranoj na voću i mlijeku te orašidima. „Moderna“ phalahari prehrana bazirana je na voću, povrću, malo mlijeka i jogurta, orašidima, mung dhalu te malo tofua. Ako se 3 tjedna držite phalahari prehrane nastati će velika promjena u organizmu. Otpadne tvari će se brže izlučiti, tlak i šećer u krvi će biti u normali, lakše i pokretljivije ćete se osjećati. Odlična prehrana za sve koji žele smršaviti ili jednostavno vratiti svoj organizam u ravnotežu, no u tom ju slučaju treba provoditi 3 mjeseca. Sada je vrijeme za phalahari dijetu. Na radionici ćete dobiti puno savjeta, opširnu skriptu te inspiraciju i podršku za provođenje dijete. Naučiti ćete jednostavne, brze recepte koje možete pripremiti za cijelu obitelj. Ako i niste baš zainteresirani za dijetu, jela koja ćemo pripremati mogu obogatiti vašu svakodnevnicu i pokazati kako ukusan obrok može biti bez žitarica i kruha.

 

Cijena radionice je 140 kn, a prijave za sudjelovanje primamo uz uplatu akontacije od 70 kn. Za članove Udruga JUSŽ i HIDP cijene radionica su 140,00 i 120,00 kn. Molimo da svoju prijavu pošaljete do 3.4.2013. na mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. , uz kopiju uplatnice. Broj polaznika je ograničen.

 

Podaci za uplatu akontacije:

 

Sattva udruga za promicanje ajurvede i vegetarijanstva

 

Macanovićeva 7, Zagreb

 

PBZ, 2340009-1110505458

 

Svrha uplate: akontacija za 7.4.2013.

 

- poziv na broj nije potreban, ali ako obrazac zahtijeva da to polje bude popunjeno upišite npr. datum uplate