12aJeste li znali da u Hrvatskoj rastu tri stabla zasađena za svjetski mir? U Čakovcu, Zagrebu i Splitu zasađena su na inicijativu autora sustava "Joga u svakodnevnom životu", NJ.S. Paramhanse Svamija Mahešvaranande, a prošle je godine oko tih stabala po prvi puta u Hrvatskoj obilježen Svjetski dan mira. Hrvatski savez "Joge u svakodnevnom životu" i ove će se godine odazvati inicijativi i preporuci Opće skupštine Ujedinjenih naroda da se 21. rujna diljem svijeta obilježava kao Međunarodni dan mira.

Ove će se godine taj dan obilježiti molitvama i meditacijama u svim joga centrima diljem Hrvatske - od Čakovca, Zagreba, preko Karlovca, Pule i Rijeke do Splita, a Hrvatski savez "Joge u svakodnevnom životu" pozive sve ljude dobre volje koje pokreće ideja o svijetu bez ratova, nasilja, nemira i netolerancije, da se pridruže ovoj inicijativi i obilježe Međunarodni dan mira koji je Generalna skupština UN-a proglasila 2001. godine.

"Joga u svakodnevnom životu" zasada je jedina registrirana Udruga iz Hrvatske koja se nalazi na popisu udruga u registru UN-a koje su obilježile ovaj dan (više o međunarodnom danu mira na: www.idpvigil.com), no želja nam je da ova plemenita ideja od ove godine zaživi u mnogim srcima diljem Hrvatske. Ukoliko niste u mogućnosti doći na organizirana mjesta koja vam nudimo, mir u svijetu možete podržati molitvom, meditacijom i paljenjem svjećica u svom domu, u petak, 21. rujna u 19,30 sati.

Želite li se pak pridružiti članovima "Joge u svakodnevnom životu", možete to učiniti u našim joga centrima.