1ZAGREB, SPLIT, RIJEKA, LABIN, PULA, VINKOVCI, ČAKOVEC - Hrvatski savez "Joga u svakodnevnom životu" i ove se godine pridružio velikom broju organizacija, pojedinaca i zemalja koje na preporuku UN-a obilježavaju Svjetski dan mira. 21. rujan obilježen je u svim centrima "Joge u svakodnevnom životu" diljem Hrvatske kao i u svijetu, molitvom, meditacijom za svjetski mir, plesom i dječjim radovima.

Tim događanjima "Joga u svakodnevnom životu" je učinila još jedan korak u nastojanjima oživljavanja riječi kojima je Nj. S. 3Mahamandalešvar Paramhans Sri Svami Mahešvaranandađi završio Svjetski mirovni samit održan u Zagrebu 2005. godine: "Proširit ćemo ovu poruku od vrata do vrata, od obale do obale. Ovaj je samit sjeme koje treba izrasti u veliko stablo s granama duhovnosti, mira, pravde, razumijevanja, opraštanja, tolerancije i ljubavi.."

"Cilj nam je da se svake godine obilježavanju Svjetskog dana mira pridruži sve veći broj pojedinaca i organizacija u Hrvatskoj bez obzira na religiju, spol, nacionalnu pripadnost ili političko 4uvjerenje jer mir je potreban svima i može se postići jedino uz toleranciju prema drugima. U mantri mira koju pjevamo, najznačajnija je riječ "Sarvešam" -"neka svi" što znači da mir, sklad i sreću trebamo poželjeti svima, čitavoj kreaciji." riječi su koje je ovom prilikom uputio svim prisutnima u zagrebačkom centru i slušateljima hrvatskog radija predsjednik Hrvatskog saveza "Joga u svakodnevnom životu" Swami Vivek Puri. Na pitanje zašto sudjeluje u molitvi, jedan od zagrebačkih sudionika je odgovorio: "Hrvatska je više puta u svojoj povijesti  doživjela strahote rata i njeni ljudi znaju cijeniti mir. Ja sam bio u ratu, sada vježbam jogu i želim mir."Taj odgovor jasno izriče važnost prepoznavanja i ostvarenja najveće potrebe svakog pojedinca i zajednice - svjetskog mira.6