IMG 0389Kako je i najavljeno u petak 11. travnja MM Svami Vivek Puriđi održao je inspirativno predavanje „Meditacija - osobna evolucija“ u Splitu, u gradskoj knjižnici Marko Marulić. Predavanje je obuhvatilo najčešće postavljana pitanja, od toga zašto uopće meditirati, preko suptilnih i dubokih djelovanja sve do samog konačnog cilja meditacije - atam gjane.

U subotu 12. travnja ujutro, u centru Pomak, održana je i radionoca „Joga u svakodnevnom životu – disanjem do sklada tijela, uma i duha“. Pričalo se o svim aspektima disanja i njegovom povezanošću s raznim aspektima života – tjelesnim, mentalnim i duhovnim zdravljem.Polaznici su se teorijski i praktično upoznali sa pranajamom – tehnikom kontrole daha koja je između ostalog izuzetno moćna anti-stresna tehnika primjenjiva u svakom trenutku života.

U nedjelju ujutro u centru Joga u svakodnevnom životu u Rooseveltovoj 34, održan je seminar Hatha joga krija - drevnih tehnika pročišćavanja tijela za vitalnost i dobrobit tijela, uma i duha.Polaznici su kao i dan ranije, mogli teoretski poslušati predavanje sa ovim izuzetnim tehnikama nakon čega su imali prilike i sami prakticirati i iskusiti dobrobiti.

U raznovrsnom trodnevnom programu svatko je mogao naći ono što ga zanima, a kao i uvijek, satsang i druženje članova Joge u svakodnevnom životu Split, svojevrsna kruna svakog posjeta nekom centru, bio je i ovdje pravi užitak za sve.

IMG_0371 IMG_0378 IMG_0380IMG_0395