IMG 8922

 U sklopu programa obilježavanja Internacionalnog dana joge, udruga Joga u svakodnevnom životu Split organizirala je besplatno predavanje na temu „Joga za suvremenog čovjeka“ u kinoteci Zlatna vrata, a predavač je bila Sadhvi Anandi.

Sadhvi Anandi već nekoliko desetljeća vježba i podučava jogu kroz sustav Joga u svakodnevnom životu pod direktnim vodstvom svog učitelja Mahamandalešvara Paramhanse Svamija Mahešvaranandađija.

Predavanje je prošlo u idiličnoj atmosferi kinoteke koja pruža intiman i obiteljski ugođaj zbog svog oblika te blizine predavača i publike. Ispostavilo se da je sama tema zapravo vječno aktualna i primjenjiva u svim dobima: od drevnih vremena do danas, od drevnog čovjeka do suvremenog. Čovjek se od pamtivjeka suočavao sa iskušenjima koje donosi život, egzistencijalnim brigama, dnevnim poslovnim i obiteljskim obvezama, stresom i dr. u čemu je prakticiranje joge davalo i daje ogromnu pomoć i podršku.

Osim toga, Sadhvi Anandiđi nam je kroz slikovite primjere iz svakodnevnog života prenijela drevne mudrosti od tome što je Joga, Mantra, Guru – često mistificirani pojmovi koji su nam kroz njeno predavanje postali jednostavni, jasni, živi i primjenjivi u našoj svakodnevnici.

IMG 8914 IMG 8924 IMG 8932IMG 8936 IMG 8956 

IMG 8973 IMG 8977