S posebnim veseljem vam najavljujemo SATSANG ZA DJECU. Satsang će se održati 14.2. u nedjelju u 17,30 sati u zagrebačkom joga centru u Jurišićevoj 3 (prije satsanga za odrasle).

Pozvani su svi klinci bez obzira da li su već bili kod nas ili ne. Dob? Naći će se ponešto za svakoga, roditeljska ili neka druga odgovorna pratnja je obavezna.

Svaki dječji satsang će imati neku temu, pa je tako tema ovoga : VASANT PANCHAMI (proljeće). Voditeljice satsanga su Indra Devi Ines i Taradevi Kristinka (i inače po struci odgajateljice i instruktorice sustava Joga u svakodnevnom životu)

Za Vasant Panchami (praznik posebno omiljen djeci) običaj je da prevladava žuta boja i da se dijele slatkiši. Molimo roditelje da sudjeluju na način da prirede neku slasticu koje će dijete podijeliti sa drugima te da, ako žele, ponesu pribor za crtanje, rezanje…

Sadržaj satsanga (otprilike):

- radionica na temu dolaska proljeća (izrada cvijeća od raznih materijala, ukrašavanje grana...)
- "buđenje prirode, proslava života, rasta i razvoja" kroz priče, vježbe joge za djecu, igru...
- upoznavanje običaja u vezi obilježavanja praznika Vasant Pachami (praznik se ove godine obilježava 12.2.)
- priča iz knjige Lila Amrit i/ili pjevanje

- “pitajte što vas zanima” – na pitanja će odgovarati Mahamandaleshwar Swami Vivekpuri i Sadhvi Anandi
- druženje uz slatkiše

1601086 766428370052936 1461251851 n 1545848 766432946719145 329968910 n big-yellow-flower-8d

Vasant Panchami je početak proljeća i festival posvećen Sarasvati, zaštitnici učenja, znanja i mudrosti.  Za Vasant Pančami je važna žuta boja jer ona  predstavlja pupanje voćki i drugog bilja te ponovno rađanje (kao i kod nas za Uskrs). U Indiji se na taj dan odijeva žuta odjeća, rade se slatkiši i druga hrana žute boje (sa šafranom).  Hrana se dijeli rođacima i prijateljima, hramovi i domovi se ukrašavaju žutim cvijećem...Vasant Panćami se smatra izuzetnim za započinjanje učenja, pa se posebno slavi i u školama, na fakultetima i među učenicima više o prazniku