11bOd petka 23.9. nastavljamo s programom „Meditacija petkom“ u našem Joga u svakodnevnom životu centru u Jurišićevoj 3.  Meditacije se održavaju jednom mjesečno od 19,30 do 20,30. Svi su dobrodošli bez obzira na predznanje.

Nakon užurbanog tempa, mnogih obaveza, briga i nakupljenog stresa tijekom tjedna, poklonite sat vremena sebi i upoznajte se s meditacijom, naučite meditirati na način da vas netko vodi kroz stupnjeve Meditacije samoanalize.

Meditacija je drevna tehnika koju moderna znanost potvrđuje kao učinkovitu metodu u poboljšanju psihofizičkog zdravlja i osobnog razvoja. Ona umiruje misli, smanjuje napetost te rezultira boljim kontaktom sa samim sobom. Redovitom meditacijom otklanjamo stres i tjeskobu, poboljšavamo  koncentraciju, pamćenje, kreativnost te postižemo unutarnji mir i zadovoljstvo.

 „Meditacija samoanalize“ značajan je dio sustava Joga u svakodnevnom životu. Ova tehnika pomaže nam upoznati sami sebe te nam daje odgovore na pitanja „Kakav sam ja?“ da bismo naposljetku došli do odgovara na pitanje „Tko sam ja“.

„Meditacija je vrlo važan dio života. Daje nam inspiraciju i motivira nas da vodimo zdrav život. Meditacija nam pokazuje kako da volimo i služimo.“ -

                                                     Vishwaguruji Mahamandaleshwar Paramhans Maheshwarananda

Voditelj: Mahamandaleshwar Swami Vivekpuri
Podsjetnik: ponesite mali jastučić ili zarolani šal ili ručnik kako bi vam bilo ugodnije sjediti i dođite na vrijeme.