1U sklopu događanja prvog mirovnog samita u Zagrebu je 9. listopada 2005. godine zasađeno je i drvo mira. U parku ispred dvorane Vatroslava Lisinskog okupilo se u pauzi samita više od tisuću ljudi kako bi prisustvovali svečanoj sadnji i postavljanju memorijalnog kamena. 

"Ovo je stablo zasađeno za sve borce za mir i slobodu Hrvatske. Želio bih da korijenje ovog stabla mira obuhvati čitavu zemlju." - istaknuo je NJ.S. Paramhans Svami Mahešvarananda, inicijator i počasni gost samita. Oko drva mira okupilo se i tridesetak govornika na Samitu,3 među kojima i zamjenica zagrebačkog gradonačelnika Ljiljana Kuhta Jeličić, varaždinski i međimurski župan Radimir Čačić i Josip Posavec, izaslanici predsjednika Mesića Hrvoje Cvitanović i Štefanija Balog, slovenski veleposlanik u RH, indijski ataše u RH, te predstavnici katoličke crkve, hinduizma, budizma i islama.

Stablo je drugi dan izvađeno iz parka preko puta KD "Vatroslava Lisinskog" u Zagrebu uz obrazloženje da dozvola za sadnju nije izdana od za takve slučajeve nadležnog tijela.

Svoje putovanje po Zagrebu stablo je završilo 8 studenog 2005. i našlo svoj mir na novoj lokaciji, u parku Vjekoslava Majera u Ulici SR Njemačke gdje će i ostati u znak sjećanja na sve hrabre ljude koji su dali svoje živote za mir, toleranciju i slobodu, označavajući pripadnost Hrvatske svijetu tolerancije, mirotvorstva i zalaganja za bolji, slobodniji svijet.

drvo1