Pozivamo vas na dvodnevni program posvećen jogi sa Mahamandaleshwarom Swamijem Vivekpurijem u Splitu u organizaciji Joge u svakodnevnom životu i pod pokroviteljstvom Veleposlanstva Republike Indije u Republici Hrvatskoj.

PREDAVANJE „ JOGA – PUT KA ZDRAVOM I SKLADNOM ŽIVLJENJU“

Hotel Park, Hatzeov perivoj 3, petak 23. ožujka u 18 sati. Ulaz je besplatan.

PREDAVANJA I RADIONICE: „PRANAJAMA I MEDITACIJA“

Joga u svakodnevnom životu Split, Dubrovačka ul. 3, subota 24. ožujka od 9 do 17 sati. Cijena 300 kn.

Program za subotu:

  • od 9 do 12 sati  - program  „Dah, prana, pranajama“

  • od 12 do 14 sati - ručak i odmor

  • od 14 do 17 sati - program  „Meditacija – put do unutrašnje ravnoteže i mira“

Dodatne informacije i prijave: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., 091 736 5929

 2018 predavanje Vivek FINALE 2 za Face

O predavanju:

Vježbe joge imaju cjelovit učinak jer uravnotežuju tijelo, um, svijest i dušu. Na taj način joga pomaže u svladavanju svakodnevnih zadataka, teškoća i briga, u postizanju višeg stupnja razumijevanja sebe i svoje okoline. Živjeti u skladu sa samim sobom i svojom okolinom, želja je svakog čovjeka. U današnje smo vrijeme u mnogim područjima suočeni sa sve većim fizički i psihičkim zahtjevima. Koliko je joga bila oduvijek aktualna za „suvremenog čovjeka“ ukazuje naša vječna potreba za poboljšanjem zdravlja te postizanjem tjelesnog, mentalnog i duševnog sklada.

Predavač će nas svojim svima pristupačnim i razumljivim naćinom izlaganja uvesti u svijet vježbi joge te kako one mogu pomoći današnjem čovjeku pred zahtjevima svakodnevnice.

O subotnjem programu "urban retreat":

Da bismo mogli živjeti i održavati svoje tijelo zdravim, potrebni su nam ne samo hrana i voda nego i zrak. Disanje je važnije od jela i pića jer bez jela možemo živjeti tjednima, bez pića nekoliko dana, ali bez disanja možemo preživjeti samo nekoliko minuta. Naš život započinje i završava dahom.

Voditelj će u prvom (jutarnjem) dijelu radionice teoretski i praktično upoznati polaznike s važnošću pravilnog disanja i njegovom povezanošću s raznim aspektima života – tjelesnim, mentalnim i duhovnim zdravljem. Osim toga, naglasak će biti na temi prane (vitalne energije) i pranajame (tehnika upravljanja pranom) te će polaznici radionice praktično moći iskusiti dobrobiti prakticiranja pranajame – tehnike kontrole daha koja je između ostalog izuzetno moćna antistresna tehnika primjenjiva u svakom trenutku života.

Za ručak će biti poslužen lagani vegetarijanski obrok.

U drugom dijelu naglasak će biti na meditaciji i tehnikama meditacije samoanalize te kako uspostaviti ravnotežu u svojem životu, razviti unutarnju stabilnost i otpornost na stresne situacije.

Cjelodnevni program „Pranajama i meditacija“ namijenjen je početnicima ali i dugogodišnjim praktikantima koji će pod vodstvom iskusnog instruktora joge moći dodatno produbiti svoje znanje i praksu.

O voditelju:

Mahamandaleshwar Swami Vivek Puri od svoje šesnaeste godine, preko trideset i pet godina, vježba i podučava sustav Joga u svakodnevnom životu pod direktnim vodstvom tvorca sustava Mahamandaleshwara Paramhanse Swamija Maheshwaranandajija.

Njegova predavanja i radionice odlikuju se jednostavnošću prikaza složenih koncepata, konciznim i duhovitim interpretacijama ponekad kompleksnih paradigmi znanosti joge, te stoga privlače i inspiriraju široke slojeve javnosti.