U petak 23. ožujka je održano predavanje u Hotelu Park na temu: „ Joga – put ka zdravom i skladnom življenju“. Interes je bio velik te je dvorana bila popunjena i tražilo se mjesto viška. Predavač  Mahamandaleshwar Swami Vivek Puri je na sebi svojstven način s iznimnom lakoćom i jednostavnim pristupom složenim temama pričao o svim aspektima zdravlja: tjelesnom, mentalnom, društvenom i duhovnom zdravlju te kako ih zadržati ili ponovo steći.

IMG 9099 IMG 9103IMG 9110 IMG 9124

Dan poslije, u subotu 24. ožujka, u centru Joge u svakodnevnom životu Split, održan je cjelodnevni program  pod imenom "Urban retreat". Swami Vivek Puri je objasnio kako naslov nije izabran radi trenda u podučavanju joge već ukazuje na to da se baviti jogom možemo i trebamo gdje god živimo jer današnji ritam nam često ne ostavlja vremena za putovanja, odlazak u prirodu i slično. Jutarnji dio programa bio je posvećen temi pranajame te su polaznici imali priliku slušati o disanju, važnosti pravilnog disanja i njegovom povezanosti s raznim aspektima našeg života. Osim toga obuhvaćena je i tema prane (vitalne energije) i pranajame kroz teoriju i praksu.

Nakon laganog ručka i odmora, u drugom, popodnevnom dijelu, naglasak je bio na meditaciji samoanalize koja se prakticira u sustavu „Joga u svakodnevnom životu“ i detaljno je razrađena po stupnjevima.

IMG 9137 IMG 9144

Program je bio prilagođen i početnicima u jogi ali i onima koji su došli iskoristiti priliku kako bi produbili svoju praksu.

Koliko je program bio uspješan najbolje se moglo vidjeti na zadovoljnim licima polaznika tijekom seminara i kada su predvečer napuštali centar.