Možda više nego ikad, svjesni smo da nasilje vlada u modernom društvu i da započinje odnositi žrtve čak i tamo gdje se nismo nadali, u školama i vrtićima, na cesti i dječjim igralištima. O nasilju u društvu odraslih, političkim krugovima, poslovnom svijetu i na cesti te porastu i silini koju osjećamo svakoga dana i na svojoj koži ne moramo niti pričati. Možda najvažnija ideja za spas i održivost svijeta je ponovno vraćanje i obraćanje na nenasilno ponašanje, ljudskost i suosjećanje. Povedeni tom mišlju, pozivamo vas na obilježavanje svjetskog dana posvećenog nenasilju koji se, ne slučajno, slavi na dan rođenja Mahatme Gandhija, čovjeka koji je praktičnim primjerom pokazao da je nenasilje oružje i odlika jakih, a ne slabih ljudi.

Univerzalni princip nenasilja nalazi se u svim svetim spisima, progovaraju ga sve religije svijeta, filozofske škole i moderna znanost. Ali žive ga samo najodvažniji.

Događaj ćemo obilježiti kratkim zanimljivim osvrtima na temu, kratkim filmom o Gandhiju i tradicionalnom indijskom muzikom.

fejs