U nedjelju 30. rujna na Sustipanu, u sklopu manifestacije ZDRAVLJE JE MOJ ĐIR, Joga u svakodnevnom životu Split je četvrti put za redom prezentirala svoj rad.

IMG 0427 IMG 0432 IMG 0440

Pedesetak građana grada Splita vježbalo je sa nama jogu prema sustavu Joga u svakodnevnom životu u prekrasnom ambijentu parka Sustipan. Poseban ambijent stvorile su i male jedrilice na moru koje su sudjelovale u tradicionalnoj regati.

Polaznici su imali priliku upoznati se sa jednostavnim tehnikama pravilnog disanja i opuštanja, iznimno korisnima u samom vježbanju ali primjenjivima i u svakodnevnim životnim situacijama (veliki stres, anksioznost, problemi sa spavanjem i dr.).

IMG 0442 IMG 0458 IMG 0488

Osim toga, važan dio sata zauzimaju i vježbe snage, istezanja i ravnoteže koje imaju čitav niz dobrobiti na lokomotorni sustav, u prevenciji i održanju zdravlja kralježnice, na krvožilni i živčani sustav i sustav žlijezda s unutrašnjim izlučivanjem.

IMG 0481 IMG 2996

Vježbe je vodio certitificirani instruktor Joge u svakodnevnom životu Marjan Gavrančić, a ove godine je u sklopu manifestacije organiziran i štand na kojem je predstavljen rad splitske udruge.