Javno predavanje u organizaciji udruge "Joga u svakodnevnom životu Varaždin" o pripremanju vegetarijanske hrane po principima joge i pakshastre (nauke o hrani).

Palača Herzer, Franjevački trg 10, Varaždin
u petak 9. studenog u 19 sati
ulaz je besplatan
 
Osim predavanja uživat ćete i u lijepoj muzici i kušanju vege delicija iskusnih kuharica iz Varaždina 
 hrana je prana
 

Predavačica Sadhvi Anandi, dugogodišnja učenica Paramhanse Swamija Maheshwaranande, autora sustava "Joga u svakodnevnom životu". Sadhvi Anandi je i autorica nekoliko vegetarijanskih kuharica na hrvatskom i engleskom jeziku, a govorit će o utjecaju hrane i začina na tijelo, žlijezde i hormone, kao i o utjecaju na mentalno, socijalno i duševno zdravlje. Uvođenje pravilnih principa u kuhanje te ispravno korištenje začina dovodi do zdravog tijela i uma i pomaže nam u savladavanju mnogih izazova s kojima smo svakodnevnom suočeni: od nedostatka energije, problema sa zdravljem, alergijama, do slabog imuniteta, loše koncentracije i mentalnih problema.
Prehrana je važan dio joge. Zbog čega je princip „nenasilje je najviša dužnost“ najvažniji razlog za vegetarijanstvo, jedno je od pitanja na koje će na ovom predavanju odgovoriti predavačica koja se jogom i vegetarijanstvom bavi od 1988. godine.