Kao što je i najavljeno, 16. i 17. studenog je održan "Vikend Ayurvede" u splitskom centru udruge Joga u svakodnevnom životu. U petak je na predavanju „Ayurvedski savjeti za jačanje organizma“ voditeljica Ivona Peček Hemvati prisutne upoznala s osnovnim principima Ayurvede. Predavanje je bilo interaktivno i publika je sa velikim interesom sudjelovala kroz pitanja i diskusiju. Poseban naglasak voditeljica je dala na konkretne savjete za korištenje začina i određenih dnevnih rutina kojima se može ojačati imunitet te spremno dočekati hladne zimske dane. Predavanje je bilo dobro posjećeno i zbog interesa publike trajalo je znatno duže od planiranog.

IMG 2239 IMG 2243 IMG 2259

Sutradan, u subotu, održana je radionica pod nazivom „Kuhanje u jesen prema Ayurvedskim principima“. Fokus radionice bila je praktična primjena začina i principa pripreme hrane. S obzirom na godišnje doba, pripremala su se jela karakteristična za jesen i zimu te se savršeno nadovezala na predavanje održano dan prije. Na kraju radionice, polaznici su se zasluženo počastili pripremljenim jelima.

Istovremeno dok se održavala radionica za odrasle, polaznici predškolske grupe joge za djecu imali su svoj program vježbanja te radionicu zdravih grickalica (užina). Voditeljica je iskoristila priliku te je u jednom trenutku zajedno s mališanima posjetila i radionicu za odrasle što je najmlađima bilo posebno zabavno i zanimljivo, a istovremeno je izmamilo osmjeh na licima odraslih polaznika.

IMG 2297 IMG 2307 viber image4 viber image 20181117 104707