Ciklus predavanja "Zrna mudrosti"

(serija predavanja o temeljima joge)

Zrna mudrosti 2019 1

Predavanje je besplatno, donacije za prostor su dobrodošle.

Joga je neopisiva i bezgranična, njenu mudrost i ljepotu nije lako sagledati isto kao što ni savršenstvo Himalaje ne možemo shvatiti očima, a stanje joge je blaženstvo koje se dostiže samo milošću velikih učitelja.

Kali juga nije idealno vrijeme za proučavanje svetih spisa, ali nije niti vrijeme kada trebamo odustati od sebe u tom smislu. Joga je način života u svakom pogledu, neograničena vremenom i mjestom u kojem se događa, a taj bezvremeni način su opjevali, opisali i objasnili mnogi mudraci. U seriji druženja uz drevne spise i dijela, pokušati ćemo bez pretenzija i velikih očekivanja, više srcem nego umom i naukom, dobiti dojam što je naranča koju nikad nismo vidjeli ni okusili. Pokušati ćemo je dotaknuti u mraku, da nam milošću autora tih djela i uz blagoslov učitelja, zamiriši želja da sami u svojem vlastitom unutarnjem prostoru odemo dalje, dublje i više, u svakom pogledu.

U prvom predavanju ćemo otškrinuti vrata u vrste svetih spisa, kako ih danas čitati te uvod u život i dijela Adi Šankaračarije.

Sadhvi Anand Puri je dugogodišnja učenica Paramhans Swami Maheshwaranande, autora znanstvenog sustava Joga u svakodnevnom životu, inicirana u red sanjasija duhovne loze Sri Alakhpuriji Siddha Peetha.