22. i 23. veljače 2019.  - Predavanje i radionica "Muladhara čakra"

Prva u nizu predavanja i radionica "Skrivene snage u čovjeku - čakre i kundalini"

Čakre i kundalini 1

 

Joga je vještina kojom upoznajemo i djelujemo na cijeli svoj fenomen i svoju okolinu te postižemo zdravlje i sklad tijela, uma i duše. U tijelu postoje nadiji - protoci energije i energetski centri – čakre. O skladu i zdravlju nadija i čakri ovisi naš život, fizičko, psihičko, duhovno i društveno zdravlje. Na uvodnom predavanju ćemo saznati točno značenje tih pojmova, kako i na što djeluju te koje probleme uzrokuju blokade u njima. Upoznati ćemo u osnovnim crtama korijensku, temeljnu čakru – Muladhara čakru.  Na cjelodnevnoj radionici će se produbiti ta znanja, ali i naučiti asane, pranajame, tehnike meditacije i druge jogijske tehnike kojima možemo otkloniti probleme sa Muladhara čakrom i aktivirati je na ispravan način.

Programi su namijenjeni jednako početnicima kao i dugogodišnjim praktikantima koji će pod vodstvom iskusnog instruktora joge moći dodatno produbiti svoje znanje i praksu.

 

 • Petak 22. veljače  UVODNO PREDAVANJE (od 18,00 do 20,00 sati).

  Predavanje je besplatno, nije potrebna najava dolaska.

 • Subota 23. veljače CJELODNEVNA RADIONICA

  Kotizacija za radionicu je 200 kn. Za radionicu je obavezna prijava unaprijed na desku u centru, broj mjesta je ograničen, pa će ranije prijave imati prednost.

  Program radionice:

  10,00 - 12,00 jutarnji program

  12,00 - 13,00 lagani vegetarijanski ručak i odmor

  13,00 - 17,00 joga nidra i popodnevni program

  Na programe treba doći u udobnoj odjeći u kojoj možete sjediti na podu i vježbati. U centru postoje prostirke i nešto jastučića za sjedenje, ali radi veće udobnosti slobodno ponesete svoje.

   

  Mahamandaleshwar Swami Vivek Puri je dugogodišnji učenik Mahamandaleshwara Paramhans Sri Swami Maheshwaranande, autora znanstvenog sustava Joga u svakodnevnom životu.Vishwaguruji  ga je 2007. godine inicirao u red sanjasija u duhovnoj lozi Sri Alakhpuriji Siddha Pith Parampare iz koje potječe i Joga u svakodnevnom životu, a 2013. godine je za svoj dugogodišnji rad na promicanju joge iniciran u mahamandaleshwara Maha Nirvani Akhare. Swami Vivek Puri prakticira i podučava jogu u Hrvatskoj i svijetu već 35 godina.