Edukacijsko praktično predavanje VASTU

Predavač: Margito Jušić, ing. građ., đjotiš i vastu savjetnik te projektant

Predavanje će se održati 15. ožujka 2019. godine u zagrebačkom centru Joge u svakodnevnom životu u Jurišićevoj 3, sa početkom u 19 sati (otprilike do 21 sat).

Predavanje je besplatno, donacije za prostor su dobrodošle.

Dođite u udobnoj odjeći, sjedimo na podu (nekoliko stolica za starije osobe je na raspolaganju).

INFO: mob. 098/402-163, Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite., www.maliganes.hr

Vastu

O predavanju:

VASTU je drevna vedska znanost o stanovanju i gradnji koja nudi najtemeljitije znanje o arhitekturi povezano sa prirodom, a temelji se na vječnim prirodnim zakonima. Datira od prije 5000 godina.

U prvom dijelu predavanja upoznat ćemo šta se događa u prostoru u kojem živimo ili radimo i na koji način on djeluje na nas. Naučit ćemo osnove prirodnih vastu principa vezanih uz prostor i koliko nas prostor može podržati, ali i blokirati u životu. Razumjeti ćemo zašto je prostor naše vanjsko ogledalo i kako kroz njega možemo vidjeti i osvijestiti naše kvalitete i slabe točke. Zbog direktne povezanosti prostora sa našom unutrašnjom svijesti, osvještavanjem i mijenjanjem prostora u kojem živimo ili radimo, direktno mijenjamo sebe i svoj život. U ovom dijelu dotaći ćemo se i teme projektiranja i gradnje po vastu prirodnim principima.

Drugi dio predavanja biti će vezan uz praktične i iskustvene spoznaje što se događa u životu stanara kod prostora sa usklađenim prirodnim principima, a što se događa u životu stanara kod oštećenja i neusklađenosti prostora, a ovisno na kojem dijelu se to događa, tako da i nesklad nastaje na tom području našeg života. Također upoznat ćemo praktične mogućnosti i korektivne alate kako si pomoći i što napraviti ako već postoje oštećenja. Biti će i vremena za vaša pitanja ili konkretne situacije.

O predavaču

Margito Jušić, ing. građ., đjotiš te vastu savjetnik i projektant, osnivač tvrtke MALI GANEŠ d.o.o. Kastav. 25 godina iskustva u građevinarstvu i gotovo isto toliko godina istraživanja i osvještavanja prirodnih principa i zakona doveli su ga do spajanja jednog i drugog te bavljenja onim što najviše voli. Jedno je đjotiš, vedska astrologija, nauka o vremenu, a drugo je vastu, nauka o stanovanju i gradnji, nauka o prostoru. U Hrvatskoj i šire, drži savjetovanja i konzultacije te projektira i sudjeluje u gradnji kuća po vastu prirodnim principima.