Ciklus predavanja "Zrna mudrosti" (serija predavanja o temeljima joge). Predavanje je besplatno, donacije za prostor su dobrodošle.

4. predavanje: Bhagavad Gita - O Arđuna, ustani i bori se! - 10. svibnja 2019. u zagrebačkom centru Joga u svakodnevnom životu

Mi se budimo svakoga dana na kurukšetri svojeg uma. Na predavanju će biti riječi o tome kako upotrijebiti bezvremenske pouke i mudrost "Pjesme o najvišem" da bi živjeli u skladu sa pravom ljudskom prirodom i bili sretni.

Atam Ćintan meditacija započinje onog trenutka kada kao Arđuna stanemo na Kurukšetri između dvije vojske spremne za bitku, vojske naših negativnih i pozitivnih osobina.

Zrna mudrosti 2019 4s

Joga je način života u svakom pogledu, neograničena vremenom i mjestom u kojem se događa, a taj bezvremeni način su opjevali, opisali i objasnili mnogi mudraci. U seriji druženja uz drevne spise i dijela, pokušati ćemo bez pretenzija i velikih očekivanja, više srcem nego umom i naukom, dobiti dojam što je naranča koju nikad nismo vidjeli ni okusili. Pokušati ćemo je dotaknuti u mraku, da nam milošću autora tih djela i uz blagoslov učitelja, zamiriši želja da sami u svojem vlastitom unutarnjem prostoru odemo dalje, dublje i više, u svakom pogledu.

Sadhvi Anand Puri je dugogodišnja učenica Paramhans Swami Maheshwaranande, autora znanstvenog sustava Joga u svakodnevnom životu, inicirana u red sanjasija duhovne loze Sri Alakhpuriji Siddha Peetha.