Gurupurnima message 2019 

PORUKA ZA GURUPURNIMU, 16. srpnja 2019. - prijevod

Pun mjesec utječe na naš um, naše tijelo, naše emocije, naš intelekt i našu svijest. Konstelacija punog mjeseca kada je prva zraka sunca dotakla Zemlju naziva se Gurupurnima. GU znači tama, a RU znači svjetlo. Tako započinje prvi pokret, prekretnica ka prosvjetljenju naše svijesti. To prosvjetljenje nije fizičko svjetlo, to je drugačije svjetlo. To nije sunce niti mjesec, nema oblik, a ipak je neopisivog sjaja.

Danas je taj dan, Gurupurnima. Danas dolaze svi sveci, čak i duše iz astralnog svijeta u svojem suptilnom obliku svojem Gurudevu. Sin Ved Vjase, Sukdev Muni je rekao: Šesnaest godina služenja i molitvi Bogu vrijedi manje nego služiti Gurudevu samo jedan sat. Ako slijedite Guruvakju, riječi svetih spisa i učenje svetaca, ako ih razumijete i slušate, vaša sudbina će biti riješena, lagana.

Sretni i blagoslovljeni su oni koji mogu fizički biti na istom mjestu kao Gurudev na dan proslave Gurupurnime. Sretni i blagoslovljeni su i oni koji su, iako daleko, stalno povezani sa svojim Gurudevom u svojimmislima i osjećajima. Za žaljenje su oni koji toga nisu svjesni i ne sjećaju se Boga čak ni toga dana.

Gurupurnima je posebna konstelacija za praktikante joge. Postoje četiri antahkarane koje se trebaju pročistiti - mana, buddhi, ćitta i ahamkara (um, intelekt, svijest i ego). Trebaju biti pročišćene jer su pogođene s tri negativne osobine: Mal, Vikšepa i Avaran (nečistoća misli, hrane i društva, smetnje i ometanja i zavjesa neznanja). Sve to može pročistiti satsang.

Ovom posebnom i božanskom prigodom Gurupurnime želim vam svima sjajan Satsang, mnogo blagoslova i puno duhovne energije. Molim se Mahaprabhuđiju, Holi Guruđiju i cijeloj našoj duhovnoj lozi da vas blagoslove svojim božanskim blagoslovima, da oproste vaše pogreške i očiste vaše misli. Budite ona duša koja pjeva: "Gurudev, ja ću biti uvijek Tvoj" (Gurudev I will be Thine always).

Molim vas prenesite ovu božansku poruku iz Om Višva Dip Gurukul Svami Mahešvarananda Ašrama, Centra za obrazovanje i istraživanje u Đadanu svim bhaktama.

Sretna Gurupurnima i Bog vas blagoslovio,

Višvaguruji

OM ŠANTI, ŠANTI, ŠANTI