U četvrtak 21.11.2019. u Hrvatsku je došao autor sustava Joga u svakodnevnom životu, Njegova Svetost Višvaguru Mahamandalešvar Paramhans Sri Svami Mahešvaranandađi. Sasvim prikladno u četvrtak, jer to je dan u indijskoj tradiciji poznat kao Guruvar, dan u tjednu posvećen učitelju.

 IMG 20191121 WA0004

Višvaguruji je s nama, kako često kažemo - u Hrvatskoj i hrvatskim srcima - već 35 godina. Ovu ćemo posebnu obljetnicu  u danima koji slijede proslaviti na predavanjima, seminaru, sadnjom drveća i satsanzima. Satsang je doslovno prevodeći, „susret s istinom“, susret sa jogom, učiteljem, susret sa samim sobom. Prvo u nizu takvih susreta održalo se u Zagrebu, večernje predavanje u Kristalnoj dvorani hotela Westin.

DSCF9779DSCF9724

Šestodnevnu turneju Višvaguruji je započeo središnjom proslavom i predavanjem u do kraja ispunjenoj Kristalnoj dvorani zagrebačkog hotela Westin. Program je započeo tradicionalnom hrvatskom pjesmom „Fala“  i mantrom „Tvameva Mata“ , mantrom za zaštitu, svjetlo, inspiraciju i povezivanje sa svevišnjim izvorom mudrosti. Ovo je bio odličan uvod u večer punu ljepote i zahvalnosti.

DSCF9542DSCF9577

Publici je prikazan i zanimljiv video u kojem su kroz priču i fotografije mogli dobiti sliku što se sve događalo u proteklih 35 godina.

 DSC08456DSCF9586DSC08414

Uz mnoge druge uglednike, poseban gost proslave obljetnice je bio i Njegova Ekselencija, veleposlanik Republike Indije,g. Arindam Bagchi. Veleposlanik je istaknuo da s udrugom „Joga u svakodnevnom životu" vrlo blisko i intenzivno surađuje od prvoga dana od kada je pruzeo svoju dužnost u Hrvatskoj.

DSC08386DSCF9614

Manfred Stepponat, predsjednik međunarodnog udruženja Joge u svakodnevnom životu se osvrnuo na to da ovih 35 godina slave neprekinut rad na promicanju joge i vegetarijanstva u Hrvatskoj, a Mahamandalešvar Svami Vivekpuri je podsjetio da sve što smatramo postignućima u ovih 35 godina u Hrvatskoj zahvaljujemo jedino nesebičnom Višvaguruđijevom učenju i vodstvu.

DSCF9627DSCF9658

Nakon uvodnog dijela, publika je uživala u Višvaguruđijevom inspirativnom predavanju u kojem je istaknuo koliko joga i zdrava prehrana mogu promijeniti život, a  prisutni su mogli i naučiti jednostavnu tehniku za pročišćavanje tijela, uma i duha.

DSCF9724DSCF9750

Program obilježavanja 35 godina Joge u svakodnevnom životu u Hrvatskoj  se nastavlja trodnevnim seminarom pod Višvaguruđijevim vodstvom u Zagrebu.

DSC08628 2