22. - 24. studeni 2019. - Nakon predavanja, koje je mnoge nadahnulo da započnu s vježbanjem joge, program se nastavio praktičnim radionicama, predavanjima i satsanzima u zagrljaju prekrasne prirode podno zagrebačkog parka prirode Medvednica.

Uoči samog seminara, Višvaguruđi se susreo sa Nj. E.  g. Stjepanom Mesićem, bivšim predsjednikom Hrvatske i doajenom diplomacije na ovim prostorima, NJ. E. g. Budimirom Lončarom.  U proteklih 35 godina u više navrata njih su trojica imali redovne prijateljske službene i neslužbene susrete pa je bilo gotovo neizostavno da se povodom ove značajne obljetnice ponovno sretnu. Razgovor je naravno, bio i prilika za razmjenu misli i ideja o današnjici, svijetu i održivom razvoju čovječanstva.  

 DSC08670 2

Vikend seminar u novom sportskom centru Fairplay, u podnožju zagrebačke Medvednice, na svježem zraku i u prirodi, daleko od gradske buke bio je za sve sudionike poseban doživljaj. 

DSC08779

Sudionici su uživali u asanama, pranajami, jog nidri, meditaciji i iznad svega u Višvaguruđijevom daršanu (susretu) i satsanzima, a bila je to i prilika da Višvaguruđi nastavi sa podučavanjem posebne krija tehnike koju je započeo na predavanju.

DSC 0487DSC 0638DSC 0370DSC 0559DSC 0518DSC 0378

Višvaguruđi je velik dio svojih predavanja posvetio objašnjenju termina "Guru" kao i odnosu između učenika i učitelja. Na najjednostavniji i slikovit način ga je opisao: "Kao što ptica sjedi na jajima u gnijezdu  i strpljivo i brižno ih čuva i brine o njima sve dok se ne izlegnu, tako i Guru (duhovni učitelj) pazi i brine o svojim učenicima na putu realizacije. Samo je bitno da učenik vjerno ide jednim putem, koji god da je izabrao, sve će dobiti na tom putu."

DSC 0635DSC 0564 1