U petak, 5 studenog 2010. godine, širom svijeta su gorjele dije, uljanice, slavio se praznik svjetla, Divali. I u hrvatskim centrima Joge u svakodnevnom životu bilo je jednako svečano, veselo, i ispunjeno svjetlom i dobrim željama. Uz zvukove bhađana, tradicionalnu molitvu, puđu i prašad te video predavanje njegove svetosti Mahamandalešvara Paramhanse Sri Svamija Mahešvaranande, prema tradiciji Divalija, slavio se ulazak u novu godinu ali i za školu i duhovno nasljeđe Joge u svakodnevnom životu još važnije, rođenje božanske inkarnacije ljubavi, milosti i mudrosti, Bhagavana Sri Dip Narajana Mahaprabhuđija.

U zagrebačkom ašramu te je večeri dvorana bila dupkom popunjena Svamiđijevim učenicima, vježbačima Joge u svakodnevnom životu, Indijcima koji žive i rade u Hrvatskoj te svima onima željnima okupljanja i zajedničke proslave praznika svijetlosti koji slavi pobjedu svijetla nad duhovnom tamom te nas uči da u modernim vremenima zadržimo svijest o istinskim životnim vrijednostima.

Svijetlo, dobre želje, veselje i pozitivne vibracije svakako su se te večeri mogle osjetiti među svima prisutnima koji su nakon satsanga uživali u međusobnom druženju i bogatom blagdanskom stolu.

Pogledajte video1 i video2.

12

34

56

78

910

1112

1314