Manipura čakra bener

Joga je vještina kojom upoznajemo i djelujemo na cijeli svoj fenomen i svoju okolinu te postižemo zdravlje i sklad tijela, uma i duše. U tijelu postoje nadiji - protoci energije i energetski centri – čakre. O skladu i zdravlju nadija i čakri ovisi naš život, fizičko, psihičko, duhovno i društveno zdravlje.

Nastavljamo sa nizom predavanja i radionica o energetskim centrima u tijelu i ovog puta vas pozivamo u „Grad dragulja“ – Manipura čakru. Zašto se baš tako zove ovaj centar, koji dragulji su skriveni u njoj, zašto je izuzetno važno da vatra koja podržava naš život bude jaka, koji problemi nastaju ako Manipura nije u skladu i pročišćena i kako ih riješiti, možete doznati na uvodnom predavanju. Na cjelodnevnoj radionici ćete produbiti ta znanja, ali i naučiti asane, pranajame, tehnike meditacije i druge jogijske tehnike kojima možemo otkloniti probleme sa Manipura čakrom i aktivirati je na ispravan način.

Programi su namijenjeni jednako početnicima kao i dugogodišnjim praktikantima koji će pod vodstvom iskusnog instruktora joge moći dodatno produbiti svoje znanje i praksu.

  • Petak 31. siječnja UVODNO PREDAVANJE (od 18,00 do 20,00 sati). 

          Predavanje je besplatno, nije potrebna najava dolaska.

  • Subota 1. veljače CJELODNEVNA RADIONICA 

          Program radionice:

          10,00 - 12,00 jutarnji program

          12,00 - 13,00 lagani vegetarijanski obrok i odmor

          13,00 - 17,00 joga nidra i popodnevni program

Kotizacija za radionicu je 200 kuna. Za radionicu je obavezna prijava unaprijed na desku našeg centra. Broj mjesta je ograničen pa će ranije prijave imati prednost.

Na programe treba doći u udobnoj odjeći u kojoj možete sjediti na podu i vježbati. U centru postoje prostirke i nešto jastučića za sjedenje, ali radi veće udobnosti slobodno ponesete svoje.

Mahamandaleshwar Swami Vivek Puri je dugogodišnji učenik Mahamandaleshwara Paramhans Sri Swami Maheshwaranande, autora znanstvenog sustava Joga u svakodnevnom životu.Vishwaguruji ga je 2007. godine inicirao u red sanjasija u duhovnoj lozi Sri Alakhpuriji Siddha Pith Parampare iz koje potječe i Joga u svakodnevnom životu, a 2013. godine je za svoj dugogodišnji rad na promicanju joge iniciran u mahamandaleshwara Maha Nirvani Akhare. Swami Vivek Puri prakticira i podučava jogu u Hrvatskoj i svijetu već 35 godina.

Program je organiziran u suradnji sa Hinduističkom vjerskom zajednicom Hrvatske i Indijskom ambasadom u Zagrebu.