Joga u svakodnevnom životu je kao i svake godine, od samog početka sudjelovala u obilježavanju posebnog dana za cijeli svijet. Ove godine smo u 12 hrvatskih gradova organizirali obilježavanje dana joge vježbanjem na plažama i u parkovima Hrvatske i tako se pridružili velikom broju proslava u Hrvatskoj i širom svijeta.

U 12 gradove jogu su vježbale stotine ljudi, jer svakoga dana raste svjesnost o tome koliko joga pomaže u svakodnevnom životu za zdravlje tijela, uma i duha, posebno u ovim teškim vremenima. Joga u svakodnevnom životu je svugdje prepoznata i priznata kao tradicionalna joga koja osim asana nudi puno više, mudrost i duhovni aspekt joge, a mediji su posebno dobro prenjeli događaje u svim gradovima.

16.6. - Centralna proslava je održana u Zagrebu, 16.6. na jezeru Bundek u suorganizaciji s Indijskim veleposlanstvom, drugim školama joge, Hrvatsko-indijskim društvima prijateljstva, Gradom Zagrebom i Turističkom zajednicom grada Zagreba. Smiraj dana u hladu  na jezeru je bio idealan za vježbanje joge.

Zagreb 2Zagreb 1Zagreb 3Zagreb 5

20.6. - Splitska udruga Joge u svakodnevnom životu organizirala je obilježavanje IDY-a u parku Sustipan. Prekrasan ambijent hladovine borova, pokošene trave i mirisa mora je idealan za vježbanje joge, a ozarena lica preko 70 vježbača nakon sata Joge u svakodnevnom životu su govorila više od riječi.

Split 1 Split 2Split 3Split 6

21.6. - U Rijeci se IDY proslavio u parku Dvorane kulture Joge u svakodnevnom životu. Programu su prisustvovali indijski veleposlanik u Hrvatskoj, predstavnici grada Rijeke, brojni građani, vježbači i mediji.

Rijeka 7Rijeka 1Rijeka 3Rijeka 5

20.6. - U Novigradu se i ove godine okupio velik broj ljubitelja joge u lijepoj prirodi, vježbajući u dobroj prirodi i uživajući u prezentaciji vegetarijanske hrane.

Novigrad 1Novigrad 2Novigrad 3

20.6. - Udruga Joga u svakodnevnom životu Labin, obilježila je dan joge u Labinu, ispod mirišljave lipe, stabla mira u punom cvatu. Prisutne je pozdravila dogradonačelnica Labina i predsjednik JUSŽ Labin, a ugođaj je upotpunila poznata flautisitica iz Labina, Ivona Kiršić. Sudionici su se na kraju vježbanja osvježili uz vegetarijansku zakusku u centru JUSŽ Labin.

Labin1                Labin

20.6. - Labinska udruga je organizirala i proslave u Rovinju na gradskoj plaži Porton Biondi sa prekrasnim pogledom na grad Rovinj i more i Umagu u hladovini borova na gradskoj plaži Afrika. Još jednom su istrijani dokazali kako je joga vrlo popularna u Istri.

 Rovinj

Umag

Umag 2                Umag 1

6.6. - U Karlovcu se zbog kiše vježbalo u centru Joga u svakodnevnom životu, s puno volje i ljubavi prema jogi.

Karlovac

20.6. - U Samoboru se proslavio Međunarodni dan joge kod Drvoreda mira JUSŽ, nakon vježbanja, slijedila je vegetarijanska zakuska za sve.

Samobor

20.6. - U Vukovaru su sve prisutne pozdravili predstavnici grada i predsjednica udurge JUSŽ Vukovar. Vježbalo se u ugodnom hladu prelijepog parka Adice. Predstavnik grada g. Kobašević je uputio tople pozdrave svima uz želju da se svijest o važnosti joge proširi u gradu Vukovaru i da je upoznaju što više građana. Nakon vježbanja je slijedilo vegetarijansko osvježenje za sve.

Vukovar 1Vukovar 2

17.6. - U Varaždinu je IDY obilježen u Parku Graberje.

Varaždin

21.6. - U Puli se Međunarodni dan joge obilježio u šumi Marsovo polje uz program vježbi i meditaciju po sustavu Joga u svakodnevnom životu.

IDY 2021 pula 3IDY 2021 pula 11IDY 2021 pula 2