Autor sustava Joga u svakodnevnom životu Višvaguruđi ovo ljeto održava joga seminar u Mahaprabhudip ašramu u Strilkyju u Češkoj gdje su svi su pozvani da uživaju u duhovnoj sadhani i prekrasnim satsanzima s učiteljem u mirnoj i čistoj atmosferi netaknute prirode ašrama.

Za svakog duhovnog aspiranta vrhunac ovog seminara i cijele godine bio je praznik Gurupurnime, koji se ove godine slavio u subotu 24. srpnja.

AUM04789AUM04807

Gurupurnima je dan kada je simbolično prva sunčeva zraka dodirnula Zemlju, odnosno kada je svjetlost svijesti i znanja osvijetlila tamu neznanja. Dan je to koji slavi sve učitelje i Guru tattvu (princip učitelja).

Posebna je sreća  biti s Učiteljem na taj dan, a stotine Višvaguruđijevih učenika imale su tu sreću i ove godine. U prisustvu više stotina sanjasija i učenika, jutro Gurupurnime započelo je tradicionalno, puđom  Višvaguruđiju i Mahamandalešvaru Svami Vivekpuriđiju. Prisutni sanjasiji su pozdravljeni cvjetnim malama, šalovima i dakšinom uz blagoslov Višvaguruđija. Ovaj najsvetiji dan okrunjen je najvišim daršanom. Slika Sri Alakhpuriđija, sveca od kojeg potječe loza Joge u svakodnevnom životu je otkrivena i inaugurirana po prvi puta u ašramu.

AUM04820AUM05056AUM04899AUM04909

Vishwaguruji je održao satsang, a nakon toga, Svami Šanti je podijelila svoja iskustva u pronalaženju Sri Alakhpuriđijeve i Sri Devpuriđijeve Gufe (svete pećine) na Himalaji.

Ostatak dana prošao je u meditaciji i sadhani te druženju s prijateljima. Svi su bili sretni što su nakon dugo vremena imali priliku biti zajedno. Večernji satsang Gurupurnime obilježili su bhađani i osobni daršan Gurudeva za sve.

20210724 125224AUM04856AUM04878AUM04844

Sanjas dikša

Dan prije Gurupurnime, u petak 23. srpnja 2021. godine, dva dugogodišnja učenika su od Višvaguruđija primili najvišu inicijaciju, sanjas dikšu (inicijacija u red svamija). Bila je to prva takva inicijacija ikad održana u Europi. Inicijacija je održana u prekrasnom jagja šali (tradicionalno vedsko mjesto za jagju, ceremoniju vatre) u Strilky Ashram-u.

Dva nova svamija Sri Alakhpuri Siddha Peeth Parampare su Svami Gjanešvar Puri iz Strilkyja i Svami Đajadevi Mata iz Varšave. Božansko ozračje najdublje inicijacije Guru-šišja odnosa preplavilo je sve prisutne koji su sudjelovali u događaju. Bila je to velika radost i dar za sve; a za nove svamije novi početak života potpunog odricanja i služenja cijelom svijetu.

AUM04546AUM04362AUM04537AUM04477AUM04576