11. - 13. studenog 2022. Vikend zanimljivih programa u organizaciji Joge u svakodnevnom životu Split

Ovaj vikend odrzao se program sa Mahamandalešvarom Svami Vivekpurijem u Splitu. Program je počeo javnim predavanjem u Hotelu Park na temu "Korijeni Sanatan kulture u hrvatskoj tradiciji". Predavač je na jednostavan način prikazao i objasnio značenje i smisao mnogih običaja u Hrvatskoj, a koji korijene vuku iz drevne vedske tradicije. Mnogi stari običaji i znanja su s vremenom izgubljeni ili su se promijenili te samim time izgubili smisao, a u sebi sadrže veliku mudrost pa je izuzetno važno očuvati tradiciju.

 DSC04825 1ggDSC04850 1 ggDSC04854 ggDSC04855 gg

Drugi dan, u subotu, održana je radionica s naglaskom na asanama na kojoj je Svami Vivekpuri s višegodišnjim iskustvom vježbanja i podučavanja joge pomogao prisutnima produbiti shvaćanje i praksu joga vježbi (asana). Popodnevni dio programa protekao je u prakticiranju Jog nidre - posebne meditativne tehnike tzv. jogijskog spavanja te produbljivanju prakse pranajame i meditacije.

DSC04864 ggDSC04872 ggDSC04856 gg

Svami Vivekpuri je program i svoj boravak u Splitu dodatno obogatio satsangom za splitske učenike te radionicom za splitske instruktore koji su uživali u radu i predavanju sa našim najiskusnijim voditeljem.

DSC04880 gg