U proteklih nekoliko godina u svijetu se veoma povećao interes za alternativne terapije - pogotovo za ajurvedu. Ograničenja u tretiranju kroničnih i psihosomatskih poremećaja, kao i nepovratne kontraindikacije moderne medicine glavni su razlozi u pozadini promjene ljudskog interesa.

Ajurveda nije samo sustav medicine koji služi prevenciji i liječenju bolesti, već je i kompletna nauka o životu. Ajurveda daje upute za način života kojim se postiže i održava najviša kvaliteta fizičkog, mentalnog i duhovnog zdravlja. U petak ćete upoznati osnove ajurvede i dobiti nekoliko savjeta kako živjeti u skladu s prirodom, a u subotu ćemo kuhati jela koja jačaju i čiste organizam od toksina. Skuhati ćemo zajedno više jela poput kičerija, juhe za jačanje organizma, ispeći ćete i svoje čapatije i parate, a napraviti ćemo i slasticu halvu od grisa i badema. Pripremati ćemo jednostavne kućne pripravke za jačanje imuniteta i buđenje probavne vatre, liječenje prehlade pa čak i za ljepotu kože. Svi prijavljeni će dobiti i skriptu. Na kraju predavanja će biti vremena i za individualna pitanja.

Predavač je Ivona Peček Hemwati, diplomirani ajurvedski savjetnik Ajurvedske Akademije Joge u svakodnevnom životu sa višegodišnjom praksom i sa 15 godina iskustva u vođenju radionica.

Program se održava u centru Joge u svakodnevnom životu Split, Dubrovačka 3.

Predavanje 24.02.2023. (petak) od 18:30 do 19:30 je besplatno,

Radionica 25.02.2023. (subota) od 10:00 do 13:00. Cijena je 27 eura. Prijaviti se možete svom instruktoru ili na email: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.

 DSF4845 DSF4757 DSF4800 DSF4793