12. - 13. svibnja 2023. - U splitskom centru "Joga u svakodnevnom životu" održan je zanimljiv program Ajurvede.

U petak je Nina Cvitanović Kraljev, diplomirana ajurvedska savjetnica za prehranu, održala predavanje "Phalahari - proljetna dijeta" na kojem je predavačica na jednostavan i lako razumljiv način izložila osnovne principe ajurvede te njihovu povezanost s principima joge. Moglo se čuti zanimljive činjenice o vegetarijanstvu i veganstvu te kako konzumiranje određenih namirnica djeluje na naše tijelo s aspekta ajurvede.

Također, s obzirom na to da je glavna tema bila Phalahari prehrana, predavačica je u drugom dijelu predavanja objasnila o kakvoj se vrsti prehrane radi, na koji se način ona provodi u kontekstu onoga što želimo postići: od uravnoteženja tjelesne težine preko čišćenja organizma od toksina do riješavanja određenih zdravstvenih problema.

Drugi dan održana je praktična radionica kuhanja na kojoj su polaznici mogli naučiti kako se spremaju razna zdrava i ukusna vegetarijanska - phalahari jela prema ajurvedskim principima. Ono što se zajedno pripremilo također se zajednički i pojelo.

Sretna i nasmijana lica polaznika više su nego jasan pokazatelj uspješnosti još jednog programa održanog u splitskom centru.

20230512 191628 4IMG 20230515 WA00061 23