Anhoni Guru kar sake, honi det mitay, Parabrahma Gurudev hai, sab kuch det banay.

Guru može učiniti nemoguće, on može ukloniti sudbinu (ono što će biti), Gurudev je Parabrahma, on može učiniti sve.

 DSC1505

Rečeno je: ono što se ne može dogoditi, on može učiniti da se dogodi; a ono što dolazi može biti uklonjeno. Gurudev je Parabrahma, Najviši. On može učiniti sve, i to je razlog zašto postoji princip, tattva ili element - Guru tattva.  Ne fizičko tijelo (Gurua), već ono što je u tijelu – to je to. Zato kažemo: Gurur Brahma, Gurur Vishnu, Gurur Devo Maheshwara.

Kozmički parlament, Vrhovni sud je donio presudu: Brahmina dužnost (princip) je stvaranje, pa je on Stvoritelj ovoga svijeta; Vishnu je Zaštitnik, a Shiva je Osloboditelj od ovoga svijeta. No, na koncu, onaj koji vas može dovesti do Brahmana (Boga) je Guru, princip Gurua. Brahma, Vishnu i Shiva imaju svoje specifične dužnosti, koje se razlikuju od onog o čemu govorimo kao o Guru tattvi.

Kada dođete do duhovnog puta na kojem pronađete svoga Učitelja, trebate slijediti njegove riječi. To je vrlo teško, a ponekad čak i nepodnošljivo teško. Mnogo puta biste željeli reći: Želim otići, ja ću pobjeći od njega. Ali kamo ćete pobjeći?! Bilo je to u vašoj sudbini da sretnete svoga Učitelja, i Najviši vas je dao u ruke toga Učitelja. Čak i ako ne vjerujete, čak i ako više ne želite doći k njemu, on je tu, on gleda i skrbi o vama. To ne znači da vas on kontrolira – već da pazi i brine da se učenik ne izgubi na nekom negativnom putu, jer jednom kad je promašio put, mora se ponovno roditi, a tada će biti teško opet pronaći Gurua. Guru i učenik se barem jednom moraju susresti fizički.

Žena također može biti Učitelj. U Sanatan Dharmi, u duhovnosti, ne postoji bilo kakve razlike u spolovima. Bilo je mnogo svetih koji su bili žene. One mogu doći kao Božanske Majke, božanske duše, jer duša nije ni muško ni žensko. Atma nije ni muško ni žensko. Dakle, vaš Učitelj može biti muško ili žensko, ali on ili ona moraju biti iz duhovne loze koja će vas voditi do Brahma Loke, do Svjetlosti.

Što to znači? To znači da ćemo biti ovdje - na Zemlji, na Mjesecu, na Suncu, na nekim drugim planetima, ili možda u prostoru, ali smo ajanma. To znači da nećemo ponovno biti rođeni i nećemo više proživljavati karmičku patnju. Mi smo tada isključeni iz kruga rađanja i umiranja. Mi postajemo  Svjetlost.