Sedmi po redu puni mjesec u godini slavi se kao Guru Purnima. To je početak duhovne godine, dan kada počinje nova godina znanja. Guru Purnima je Dan Gurua, najvišeg principa na svijetu. To je slavlje mudrosti i znanja. Ove će se godine slaviti 24. srpnja satsanzima širom svijeta. Vishwaguruji je tim povodom poslao poruku svim svojim učenicima.

Što je Gurupurnima

 Vishwagurujijeva poruka:

 Vishwagurujis Gurupurnima message 2021

Vishwagurujis Gurupurnima message 2021 1

 Prijevod Vishwagurujijeve poruke povodom Gurupurnime 2021.

Blažena Jastva, dragi Bhakte, posvećenici i duhovni tragaoci svih duhovnih puteva širom svijeta.

Svake godine slavimo Gurupurnimu, najvažniji duhovni praznik u godini. Ove godine, prema drevnom indijskom astrološkom kalendaru - Jyotishu - Gurupurnima pada na dan punog mjeseca Ashadh (lipanj - srpanj) i slavi se u znak sjećanja na velikog Rishija Ved Vyasu 24. srpnja 2021. Na taj dan predajemo svu našu duhovnu praksu protekle godine lotos stopalima Gurudeva.

Prema učenjima Boga Shive, Sri Alakhpurijija i Adi Gurua Shankaracharye, na ovaj dan, svete Gurupurnime, duhovni tragaoci i učenici bi trebali štovati duhovne učitelje, Mahamandaleshware izvođenjem Guru Puje. Trebali bi im ponuditi odjeću, hranu i donacije, ukrasiti ih tilakom i cvijetnom malom te okupati Guruova sveta stopala u vodi i mlijeku.

Istodobno, dužnost svih Mahamandaleshwara i Sannyasija je voditi sve bhakte, studente, vježbače i učenike i podržati ih na njihovom duhovnom putu prema harmoniji, toleranciji i miru i odvesti ih do Brahmana. Joga u svakodnevnom životu nije samo tjelesno vježbanje, već je to sustav koji nas vodi do našeg višeg Jastva i promiče poštivanje, jednakost i sklad među svim religijama i duhovnim tragaocima različitih puteva.

Gurupurnima Satsangi trebali bi se održati u svim našim ašramima i joga centrima. Oni koji ne mogu prisustvovati, trebali bi ih slaviti bilo gdje na svijetu u svojim domovima. Slika nasljednika parampare uvijek mora biti prisutna na pujama kod kuće, u ašramima ili hramovima.

Om Sri Alakpuriji Siddha Peeth Parampara započela je sa samim Bogom Shivom, slijedili su ga Maha Siddha Yogi Sri Alakhpuriji, Paramyogeshwar Sri Devpuriji, Bhagwan Sri Deep Narayan Mahaprabhuji, Sadguru Hindu Dharmsamrath Paramhans Sri Swami Madhavanandaji koji je svoj blagoslov podario meni, stavivši šal nasljednika na moja ramena.

Kao trenutni Gadi Patti (nasljednik svetog sjedišta Parampare) u ovo vrijeme Gurupurnime, moja je želja da svi moji učenici ponude poštovanje i darove našim Mahamandaleshwarima i Sannyasima u svim našim ašramima, joga centrima i duhovnim hramovima.

Ovom posebnom prigodom Gurudev predaje blagoslove svetaca i velikih Učitelja Guru Parampare svim bhaktama. Gadi Patti je uvijek prvi kojeg se štuje. Mahamandaleshwari bi trebali slaviti ovaj poseban dan u svojim ašramima, a učenici i studenti bi ih trebali počastiti cvijećem i pranjem stopala. Ove znakove poštovanja i darove, prskajući im stopala vodom također treba dati svim Sannyasima našeg Guruparampare prema redoslijedu Sannyasa inicijacije.

Uvijek se sjetite da ste čovjek i dajte dobrotu i zaštitu svim živim bićima. Neka sva vaša duhovna praksa postane plodna.

Guru Brahma, Guru Vishnu, Guru devo Maheshwara

Guru sakshat, param Brahma, tasmai shri guravay namah

Uz blagoslov Sri Alakhpuriji Siddha Peeth Parampare za sve bhakte i njihove obitelji, posvećenike i duhovne tragaoce.

Vishwaguru Mahamandaleshwar Paramhans Swami Maheshwarananda