Kada je prije više od 30 godina Višvaguru Mahamandalešvar Paramhans Sri Svami Mahešvarananda došao na mjesto gdje danas blista Om ashram, u pustinjski Rađastanski krajolik  u kojem osim otrovnog trnovitog suhog grmlja nije bilo gotovo ničega, samo je on, prosvjetljeni učitelj, trikaldarši (poznavaoc prošlosti, sadašnjosti i budućnosti) ,  mogao u tome vidjeti ashram kakav danas predaje svijetu. Zelen, plodonosan, pun života i duhovne energije. S vremenom, i kao i uvijek, sa puno strpljenja za svoje  učenike i sva bića, to je viđenje uspio prenijeti i oživjeti u mnogim srcima. Kako je rastao OM ashram, tako je bilo sve jasnije da taj projekt daleko prelazi granice „još jednog ashrama“ i poprima globalni, svjetski značaj za očuvanje svijeta i vrijednosti Sanathan Dharme.

facebook 1706167193563 7156183884631508707om building 5eff91e2facebook 1706167117682 7156183566364235683

Može se reći da je doslovno u svaki stup, u svaki kamen ugrađena Višvaguruđijeva ljubav prema Sri Alakhpuriji Siddha Peeth Parampari i njegovom učitelju Hindu Dharmsamrat Paramhans Sri Svami Madhavanandađiju. Ali, kao što Višvaguruđi često kaže, svatko, tko je na bilo koji način sudjelovao u planiranju, gradnji, svojim radom, sredstvima ili na bilo koji  drugi način je utkan u ovo remekdjelo.  Om ashram je utjelovljenje svakog bhakte, svakog dobronamjernika i nadasve joge, tog vječnog principa koji pokreće i održava sve živo u harmoniji.

Om ashram otvara svoja vrata svijetu 19. veljače 2024. godine, Sri Alakhpuriji Siddha Peeth Parampara ovim krunskim djelom otvara vrata svim duhovnim aspirantima. Nakon dugotrajnog truda, baš kao što majka daje život svojem djetetu, tako Višvaguruđi daje ovu oazu joge svijetu. Nemoguće je opisati  trud, strpljenje i rad koje je on uložio u Om ashram, nemoguće je razumjeti ne uvijek lagan put kojim se došlo do otvaranja i nemoguće je opisati sreću i zahvalnost koju osjećamo.

Kao i uvijek kada primimo vrijedan životni dar, zahvalnost možemo izraziti jedino brinući se o njemu, održavajući ga živim i blistavim kakav je danas.

Više o otvaranju i opis i detalje o projektu  OM ashrama možete pročitati na:

stranicama Om ašrama: https://www.omashram.com/

i u članku na JUSŽ međunarodnoj stranici: https://www.yogaindailylife.org/news/vision-of-om-becomes-reality