OM Ašram projekti

Što znači da Bog govori kroz nas? To znači da ste dobili dužnost da napravite nešto za dobrobit svih; da zaštitite sva stvorenja, okoliš i čovječanstvo; da im služite tako da im pomažete riješiti njihove probleme. Kada to činite od srca, kao volonter, već ste božji instrument. Bog radi brže od nas i možda nije lako biti u njegovim rukama. To je slično kao biti u vatri. Imate svoje granice i ponekad ste umorni, ali u tom vam ključnom trenutku dolazi dodatna energija da možete nastaviti. Dobijate ponovno snagu, ne osjećate umor, ne osjećate iscrpljenost. I to je taj trenutak kada uživate u tome. To znači da tada Bog svjesno radi kroz vas. Sada ste istinski kanal božje ljubavi, sada Njegova ljubav teče kroz vas kako bi služila, voljela, pomagala…

Paramhans Sri Swami Maheshwarananda

Žetva kišnice - "Rain Water Harvesting" projekt

Kako bi odgovorili na veliku krizu manjka vode u pustinji države Radžasthan u Indiji, Sri Dip Madhavananda Ashram Fellowship je pokrenuo inicijativu prikupljanje kišnice. Ta inicijativa koristi tradicionalne načine prikupljanje kišnice u kombinaciji s planovima upravljanja vodom u zajednici, a osigurati će održivi model koji će se koristiti u sušnim pogođenim područjima diljem svijeta.

Gjan Putra i Sri Višva Dip Gurukul škola

Gjan Putra je program stipendiranja lokalne djece iz siromašnih obitelji kojim se omogućuje nastavak njihovog školovanja. Učenici pohađaju vladine škole u čitavom području. Ovaj program tse odvija još od 1998. godine i danas pruža potporu za više od 250 djece. Učenici dobivaju knjige, školarinu, uniformu i bilježnice.

Pomoć pri suši i drugim nepogodama

U proteklom desetljeću okrug Pali u Radžasthanu  pogodilo je više teških suša. Tijekom kritičnog razdoblja ašram pomoću kamiona i traktora cisterni aktivno opskrbljuje pitkom vodom sela u oskudici.